Zeer grote brand Kustweg Delfzijl onder controle

  • delfzijl
  • 10 juli 2019

In de nacht van 9 op 10 juli was brand in een flat aan de Kustweg in Delfzijl. De melding betrof brand op de elfde verdieping. 

De brandweerinzet

Tijdens een eerste verkenning werd duidelijk dat het op meerdere verdiepingen brandde en is meteen opgeschaald naar ‘grote brand’. In de fase hierna werd het ‘zeer grote brand’ en GRIP. Omdat de brand zich op grote hoogte bevond en er veel sloopwerkzaamheden moesten plaatsvinden, was het intensief werk. Daarom is gekozen om collega's snel af te lossen waarvoor een nieuw peloton ter plaatse kwam. Even na half zeven in de ochtend was de de brand onder controle (brand meester).

Evacuatie

De melder heeft omwonenden gewaarschuwd voor de brand. Alle directe omwonenden hebben veilig hun huis kunnen verlaten. Tien bewoners zijn in de kazerne van de Koninklijke Marechaussee ondergebracht. Later is de lokale snackbar ingericht als tijdelijke opvang. Bij de brand kwam relatief weinig rook vrij en de brand vormde geen direct gevaar voor de hele flat. Om die reden is niet de hele flat ontruimd. 

Schade

Bij de brand raakten negen woningen beschadigd waarvan twee volledig uitgebrand zijn. Daarnaast is de liftschacht en liftkamer beschadigd geraakt.

Vragen?

Woningbouwvereniging Acantus en Salvage zijn woensdag 10 juli ter plaatse voor de bewoners van de flat. Bewoners die vragen hebben over de brand van vannacht kunnen ook telefonisch contact opnemen met Acantus via 0900 8400.

Delen