Tijdelijk adviespunt voor senioren, mantelzorgers en zorgprofessionals in Stadskanaal

  • stadskanaal
  • 20 mei 2019

Langer veilig thuis wonen, daarover kunt u op 3, 4, en 5 juni gratis advies krijgen in Stadskanaal. Brandweer Groningen opent daar namelijk een tijdelijke pop-up store samen met Noorderpoort, Meander, Welstad, gemeente Stadskanaal en Vegro. Of het nu gaat om alarmering, snelle signalering bij brand of praktische hulp bij het opstaan uit een stoel, u ziet het allemaal in buurtcentrum Maarswold.

Langer zelfstandig thuis wonen is een groot goed, maar het aantal 65-plussers dat na een val op de spoedeisende hulp belandt, is in tien jaar met 40% gestegen. En wist u dat de meeste woningbranden met dodelijke afloop plaatsvinden bij senioren? In de pop-up store gaan we graag met senioren en de mensen in hun omgeving in gesprek over alle mogelijkheden om langer veilig thuis te blijven wonen.

Gratis toegang

Senioren, hun familie, mantelzorgers en zorgprofessionals zijn tussen 10.00 en 15.30 uur van harte welkom. De pop-up store zit bij de zorgthuislocatie in het buurtcentrum Maarswold aan de Utrechtselaan 138 in Stadkanaal. Toegang is gratis.

Mantelzorgerscafé

Op 3 juni organiseert Welstad bovendien het mantelzorgercafé. Het café is dè plek waar familie en mantelzorgers elkaar ontmoeten.

Delen