Grote brand recyclingbedrijf Kiel-Windeweer

  • Kiel-Windeweer
  • 13 augustus 2019

Op zondagochtend 11 augustus brak in de ochtend brand uit bij een recyclingbedrijf aan de Nieuwe Compagnie in Kiel-Windeweer. Door snelle inzet van meerdere blusploegen uit Groningen en Drenthe is de brand beperkt gebleven tot de werkplaats . De schade in het pand is echter aanzienlijk.

Brandweerinzet

Kort na 9:00 uur kwam de melding van een brand in een opslagloods binnen bij de Meldkamer Noord Nederland. Omdat uit de melding bleek dat er sprake was van een uitslaande brand met veel rookontwikkeling werd er door de meldkamer gelijk opgeschaald naar “middelbrand”. Al aanrijdend werden grote rookpluimen boven het bedrijf waargenomen en is er opgeschaald naar “Grote brand”.

Snelle inzet van de korpsen Zuidlaren, Annen, Hoogezand en Veendam voorkwam dat de brand oversloeg van de werkplaats naar de opslagloods en het kantoor. Rond 10:30 kon het sein “brand meester” worden gegeven. Bij deze brand zijn 4 blusvoertuigen, twee hoogwerkers en het groot watertransport, om veel water over grote afstand naar de brand te pompen, ingezet.

Rookontwikkeling

Vanwege de forse rookontwikkeling die bij de brand vrij kwam is er een NL-Alert verzonden met daarin het advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor bij deze brand, maar de schade aan het pand is aanzienlijk. De politie heeft inmiddels onderzoek verricht naar het ontstaan van deze brand en daaruit is gebleken dat brandstichting is uitgesloten.

Delen