Drie noordelijke veiligheidsregio’s en Politie Noord Nederland gaan pers uniform via pager alarmeren

  • Groningen
  • 03 juni 2019

Bij grotere incidenten van politie en veiligheidsregio’s wordt de (lokale) pers actief geïnformeerd. Dat werd altijd al gedaan, maar de werkwijze verandert iets. Het hoe en wanneer van informeren verschilt nu nog per veiligheidsregio. Samen met de Meldkamer Noord-Nederland is er voor gekozen om de media vanaf vandaag op dezelfde manier te alarmeren bij incidenten.

Capcode

De pers wordt vanaf vandaag via de pager gealarmeerd vanaf middel incidenten (middel- groot- zeer groot) én bij GRIP. Hiervoor kan de capcode 0431112 (omschrijving: Persalarmering Brandweer Groningen) gebruikt worden. Elke veiligheidsregio bepaalt nog wel zelf hoe ze omgaan met het gesproken alarm via OOV-alert en beheren de ontvangers hiervan zelf. Politie Noord-Nederland stopt met de gesproken OOV-alert berichten. Uiteraard blijven de verschillende partijen na alarmering zelf informatie verstrekken over het incident.

Veiligheidsregio Groningen

Veiligheidsregio Groningen blijft ook nog gebruik maken van het gesproken bericht altijd bij het ter plaatse gaan en wanneer er specifiekere informatie is.

Delen