Brandweer Middelstum zoekt versterking

  • Middelstum
  • 01 augustus 2019

Bij de streekproductenmarkt in Ewsum afgelopen zaterdag konden bezoekers de hitte tijdelijk even vergeten tijdens waterspellen georganiseerd door onze blusploeg in Middelstum. De ploeg stond op de markt om nieuwe vrijwilligers te werven voor hun post.

Versterking voor Middelstum

De ploeg bestaat uit 14 vrijwilligers en ze hopen dat er gauw nieuwe vrijwilligers bij komen. De reden is dat sommige vrijwilligers in de komende jaren stoppen (bijvoorbeeld in verband met hun leeftijd). Het is handig dat je als nieuwe brandweervrijwilliger in de komende tijd alvast met je opleiding (Manschap A) kunt starten (die je overigens niet zelf hoeft te betalen).

Waar moet je aan voldoen om vrijwilliger te worden?

We zoeken mannen én vrouwen. Het maakt niet uit of je wat jonger of ouder bent en ook welk beroep je doet is niet belangrijk. Er zijn een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo is het voor onze ploeg in Middelstum belangrijk dat je overdag beschikbaar bent. Als je in de buurt werkt, is het mogelijk om hier in goed overleg afspraken over te maken met je werkgever. Wij kunnen je daarbij helpen en je informeren over de mogelijkheden.

24/7 klaarstaan

En bovenal ben je natuurlijk enthousiast over de brandweer! Je vindt het een eervolle taak om dag en nacht samen met elkaar klaar te staan voor de mensen die om je heen wonen. We komen niet alleen bij brand in actie. Als de pieper afgaat kan er van alles aan de hand zijn. Ook bij stormschade, rampen en ernstige verkeersongevallen worden we opgeroepen. Tot slot ben je samen met je collega’s van de partij op evenementen bij jou in, zoals natuurlijk de streekproductenmarkt in Ewsum!

Is dit misschien iets voor jou? Klik hier voor meer informatie.

Delen