Acht leiders jeugdbrandweer beëdigd in Niebert

  • Niebert
  • 11 april 2019

Woensdagavond 10 april zijn acht leiders van de jeugdbrandweer officieel beëdigd. Ze legden de ambtseed of -belofte af waarmee zij beloven om als een integere, eerlijke en betrouwbare ambtenaar het werk te doen. Bij de jeugdbrandweer komen kinderen tussen 11 en 18 jaar wekelijks samen om onder leiding van ervaren brandweermensen het vak te leren.

Brandweer Groningen ziet de jeugdbrandweer als kweekvijver voor de volwassen brandweer. Veel kinderen die bij de jeugdbrandweer begonnen zijn, worden namelijk later vrijwilliger. Dit jaar bestaat Jeugdbrandweer Westerkwartier vijf jaar. De aspiranten (15-18 jaar) oefenen elke woensdagavond, de junioren (11-15 jaar) oefenen elke donderdagavond. Uiteraard werken de kinderen niet met echt vuur en worden ze nooit blootgesteld aan gevaarlijke situaties.

Jeugdbrandweer Westerkwartier zoekt jeugdleiders
Westerkwartier is op zoek naar meer jeugdleiders. Mensen die het leuk om kinderen van 11 t/m 18 jaar te motiveren en te enthousiasmeren kunnen zich aanmelden via westerkwartier@vrgroningen.nl. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Paul Dekker (hoofdjeugdleider) op 06-46517265.

 

Delen