Samen met burgemeester op kraambezoek tijdens de brandpreventieweken

  • Nieuwe Pekela
  • 29 oktober 2018

Vrijdag 26 oktober 2018 zijn wij samen met burgemeester Jaap Kuin op kraambezoek geweest bij de familie Karsijns. Dit deden wij in het kader van de campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ tijdens de brandpreventieweken. Tijdens het bezoek deden we een brandveiligheidscheck en plaatsten we een rookmelder in de woning van familie Karsijns. Het kindje van de familie Karsijns is de eerste nieuwe ingeschrevene in het geboorteregister van de gemeente Pekela tijdens de brandpreventieweken.

Brandpreventieweken
Elk jaar in oktober zijn de brandpreventieweken en zetten we een campagne op die gericht is op een speciale doelgroep of actie. Dit jaar ligt de aandacht op jonge ouders.

Het huis extra brandveilig maken
Als er een kindje op komst is of je bent net bevallen komt er veel op je af. Brandveiligheid is niet het eerste waar je aan denkt. Toch is de komst van een kindje juist het moment om het huis extra brandveilig te maken. Jonge gezinnen zijn kwetsbaar voor brand. Een kwart van de woningbranden vindt plaats bij gezinnen met jonge kinderen.

‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’
Ouders kunnen zelf veel doen om de kans op een brand te verkleinen. Wij willen jonge ouders met de campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ tips en advies geven bij het voorkomen van brand in huis en hun wijzen op de risico’s op brand.

Delen