Patiënten op hoogte worden nu sneller geholpen

  • Provincie Groningen
  • 26 oktober 2018

Het komt regelmatig voor dat Ambulancezorg Groningen om assistentie vraagt om patiënten op een veilige en stabiele manier naar beneden te krijgen. Sinds kort werken alle zeven hoogwerkers van ons in de provincie op dezelfde manier om patiënten van grotere hoogtes naar beneden te brengen. Het voordeel van deze nieuwe manier is dat iedere korf –het bakje- van de hoogwerker voorzien is van een eigen ‘brancard’.

Elektrische brancards te zwaar

Omdat Ambulancezorg Groningen overging op elektrische brancards, moest er een oplossing gezocht worden omdat de nieuwe brancards te zwaar zouden zijn voor de korf. Ambulancezorg Groningen schonk daarom bij de invoering van de elektrische brancards hun ‘oude’ bovenstellen van de brancards aan ons. Op deze manier hoeven wij niet meer de brancard van de ambulance mee te nemen in de korf en kost het minder tijd omdat we direct naar boven kunnen met de hoogwerker.  

Oefening

Samen met de Ambulancezorg Groningen oefende we in de afgelopen weken met de hoogwerkers en de nieuwe bovenstellen in de korven.

Collega Marten Klijnstra, brandweervrijwilliger, was tijdens de oefening in Winschoten de patiënt die van het gemeentehuis naar beneden gehaald moest worden: “Als patiënt moet je je helemaal overgeven aan het brandweer- en ambulancepersoneel. Dit vond ik geen probleem want het voelde heel vertrouw ondanks de hoogte. Daarnaast werd ik goed vastgemaakt aan de brancard”.

Delen