Kom zaterdag 22 september naar onze open dag in de stad

  • Groningen
  • 06 september 2018

Op zaterdag 22 september organiseren we een open dag in de stad. Bezoekers zijn van 10.00 tot 16.00 uur welkom op de brandweerkazerne aan de Sontweg 10 in Groningen (tegenover IKEA). Kom om verschillende voertuigen en spectaculaire demonstraties te zien. Kinderen kunnen meedoen met de kleurwedstrijd, zich laten schminken en zich uitleven op het springkussen. Ook zijn onder andere Meldkamer Noord Nederland, Politie Groningen, Ambulancezorg Groningen, Het Rode Kruis en Stichting Reddingshond aanwezig. Toegang is gratis.

Spectaculaire demonstraties
Bekijk hoe we een brand in een lekke gasleiding blussen, hoe we een autobrand onder controle krijgen met een branddeken zodat de politie sporenonderzoek kan doen en zie hoe een gasfles in een schuurtje explodeert. Naast deze grote demonstraties vinden gedurende de dag doorlopend kleinere demonstraties plaats over het hele terrein. 

11.00 uur Gasbrand
12.30 uur Autobrand
14.00 uur Explosie
15.00 uur Gasbrand

Bereikbaarheid
Vanwege de beperkte parkeerruimte adviseren we om met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Kom je toch met de auto? Volg dan de aanwijzingen van de verkeersregelaars naar het parkeerterrein dat bereikbaar is via de Bornholmstraat.

Beeldmateriaal
Tijdens de open dag maken we beeldmateriaal. Door de open dag te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik hiervan.
We wensen iedereen een fijne en leerzame dag. Veel plezier!

 

Delen