Felle schuurbrand in hart van Middelstum

  • Middelstum
  • 27 juli 2018

Op vrijdagavond 27 juli omstreeks 11 uur werden de blusploegen van Middelstum en Loppersum gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Menthedaweg in Middelstum. Grote opschaling en goede samenwerking voorkwam overslag en zorgde voor behoud van omliggende bebouwing in de kern van het dorp.

Inzet
Bij aankomst van de eerste twee eenheden bleek de brand in de schuur al volledig uitslaand. Er werd met behulp van meerdere waterstralen rondom de vuurhaard direct ingezet op het behouden van het woonhuis en een achter gelegen grote schuur. De kans op overslag, de wind en de droogte die de brandontwikkeling bevorderen hebben gezorgd voor opschaling naar zeer grote brand. Daarop werden de posten van Bedum en Baflo ook gealarmeerd, evenals een dompelpomp en een hoogwerker uit de stad Groningen.

Controle
De brandweer waarschuwde omwonenden om, ondanks de warmte, ramen en deuren gesloten te houden indien men last kreeg van de rook die vrijkwam bij de brand. Ongeveer een uur na de eerste melding kon het sein brand meester worden gegeven. Kort daarop konden de eerste voertuigen zich weer gereed maken en richting de kazernes terugkeren. Er is nog enige tijd nageblust. Stichting Salvage ondersteunt bij de afhandeling van de schade.

Delen