Brand landbouwakker Wedde bedreigt camping

  • Wedde
  • 30 juni 2018

Zaterdagmiddag om half 2 kwamen er diverse meldingen van brand op een landbouwakker in Wedde binnen. De brand breidde zich razendsnel uit over het graanveld; snelle brandweerinzet en opschaling was noodzakelijk.

Inzet
Tijdens het aanrijden waren flinke rookwolken al goed zichtbaar. Bij het naderen van de brandweer bleek een akker, met daarop graan, ter grootte van ca. 400 vierkante meter in brand te staan. De droogte en harde wind zorgden mede voor een snelle branduitbreiding.

Een naastgelegen camping werd door vliegvuur en rook bedreigd, waarop door de brandweer werd besloten op te schalen naar zeer grote brand en een evacuatie van een deel van de camping gasten. Een deel van de brandweervoertuigen rukte uit naar de camping; een ander deel heeft in samenwerking met een lokale boer, de brand succesvol weten tegen te houden.

De gezamenlijke hulpdiensten schaalden tijdens het incident op naar GRIP 1 om de inzet en de gedeeltelijke ontruiming goed te kunnen coördineren.

Campinggasten
Ongeveer halverwege de middag was het gevaar geweken en konden de gasten terugkeren naar hun camping plaatsen.
Een aantal ambulances waren op de camping ter plaatse. Een tiental gasten heeft zich gemeld bij ambulancepersoneel; geen van hen hoefde uiteindelijk voor verdere behandeling vervoerd te worden.

Tijdens de brand zijn een aantal lokale wegen tijdelijk gestremd voor verkeer.

Delen