Grote brand in Hoogezand houdt brandweer uren bezig.

  • Hoogezand
  • 01 maart 2018

Donderdagochtend 1 maart rond half twaalf werd de blusploeg van Hoogezand opgeroepen voor een buitenbrand. Een buitenbrand die vervolgens een heel aantal collega’s nog lang zou bezighouden. Op het terrein van een recyclingbedrijf aan de Foxham bleek er namelijk een stapel autowrakken in de brand staan. Door de harde oostenwind kon de brand zich snel uitbreiden waardoor ook een loods, en later een heel aantal balen papier, bij de brand betrokken raakte. We hebben direct groot opgeschaald en ervoor gezorgd dat snel veel bluswater beschikbaar kwam.

Om de multidisciplinaire samenwerking te coördineren werd opgeschaald naar GRIP 1 en later, vanwege het vrij grote effectgebied van de vrijkomende rook, naar GRIP 2

We hebben met heel veel collega’s de brand weten te beperken tot stapel wrakken, de loods en een opslag van papierafval. Vanwege de barre werkomstandigheden door de weersomstandigheden werden de ploegen halverwege de middag afgelost door collega brandweermensen. Die konden om 17:30 uur melden dat alle resten waren geblust waarna men kon beginnen met het opruimen van de slangen.

Vanwege de rook is er een NL Alert verstuurd, dat in de verre omgeving ontvangen werd. Meer informatie over NL Alert en de werking ervan vindt u hier.

Delen