Schuurbrand Graauwedijk Overschild

  • Schildwolde
  • 07 januari 2018

Op zaterdagavond zes januari werd een schuur aan de Graauwedijk in Overschild getroffen door een brand. De brandweer kon door snel optreden voorkomen dat de schuur en woonhuis verloren gingen.

Melding
Omstreeks acht uur werden de blusploegen van Siddeburen en Ten Boer gealarmeerd voor een boerderijbrand. Bij het aanrijden bleek het te gaan om een schuur naast een boerderij. Aanwezigen waren op dat moment al begonnen met het redden van dieren uit de schuur.

Bestrijding
Ter plaatse gekomen was er sprake van behoorlijke rookontwikkeling. De ploegen zetten na een verkenning in op koeling van de schuur van binnen en buiten. Een hoogwerker uit de stad Groningen werd opgeroepen ter assistentie, maar uiteindelijk niet ingezet.

Omstreeks 10 voor 9 kon het sein ‘brandmeester’ worden gegeven en was de situatie onder controle.

Schade afhandeling
Om de schade veroorzaakt door de brand te kunnen afhandelen is de hulp van stichting Salvage ingeroepen. Bij de brand zijn een aantal asbestplaten op het dak betrokken geraakt. Over de beoordeling van opruiming en verspreiding daarvan heeft de firma Search zich ontfermd.

Bij de redding van de dieren heeft een persoon mogelijk rook ingeademd. Die is daarop door ambulancepersoneel gecontroleerd.

Delen