Kinderen uit Tsjernobyl te gast bij de jeugdbrandweer Westerkwartier

  • Leek
  • 12 juni 2017

Zaterdag 10 juni hebben 26 kinderen samen met hun gastgezinnen veel plezier beleefd op het terrein van familiepark Nienoord in Leek. Onder begeleiding van onze jeugdbrandweerleden hebben de kinderen een soort van zeskamp kunnen doen.

Jaarlijks worden kinderen uit Tjernobyl door de werkgroep Tsjernobyl Roden-Leek naar Nederland gehaald om hier vier weken aan te sterken (meer info: http://www.tsjernobyl-rodenleek.nl/ ). Dit jaar gebeurde dit voor de 25ste keer. Nog steeds ondervinden kinderen namelijk de gevolgen van de ramp met de kerncentrale en moeten ze vaak naar het ziekenhuis. Door hun verblijf in Nederland krijgen ze een boost zodat het beter gaat met hun gezondheid en ze minder vaak naar het ziekenhuis moeten.

Er werd aan deze dag veel plezier beleefd: sport en spel, eten en drinken samen, oftewel er was genoeg leuks te doen! Zowel de gasten, als jeugdbrandweer Westerkwartier kijken terug op een leuke ontmoeting met elkaar.

Zo'n dag als deze is niet mogelijk zonder al die vrijwillige, belangeloze inzet. Wij bedanken alle betrokkenen namens de jeugdbrandweer Westerkwartier.

Wil je ook bij de jeugdbrandweer Westerkwartier? Dan kan! Kijk op https://www.brandweer.nl/groningen/jeugdbrandweer/jeugdbrandweer-algemeen voor meer informatie.

Jeugdbrandweer

Delen