Grote schuur brandt af in Appingedam

  • Appingedam
  • 18 december 2017

Aan de Garreweersterweg in Appingedam is zondagmiddag een grote landbouwloods afgebrand. De blusploegen uit Appingedam, Delfzijl, Loppersum en Siddeburen konden gelukkig wel voorkomen dat de omliggende gebouwen en de aangebouwde woning bij de brand betrokken raakte.

In de loods stonden onder ander landbouwmachines en waren pakjes stro opgeslagen. Bij aankomst van het eerste blusvoertuig was al duidelijk dat de loods niet meer te redden was. Een snelle inzet met onder andere een straatwaterkanon en een schuimblusvoertuig kon voorkomen dat het vuur zich verspreidde.

De mannen en vrouwen van de ingezette posten zijn tot laat in de middag bezig geweest met nabluswerkzaamheden. Ook werd een kraan ingezet om de wanden van de loods uit elkaar te trekken waardoor de brandende resten beter bereikt konden worden. Op maandagmorgen is er nog enkele uren nageblust.

Er is bij deze brand niemand gewond geraakt en er zijn ook geen dieren betrokken. De technische recherche zal onderzoek doen naar het ontstaan van de brand.

 

.

Delen