Grote buitenbrand Stadskanaal

  • Stadskanaal
  • 29 november 2017

Maandag avond iets na negen uur werd de post Stadskanaal opgeroepen voor een buitenbrand bij een recycling bedrijf aan de Wagenmaker in Stadskanaal. Ter plaatse gekomen kon men niet goed bij de brand komen, omdat toegang tot het terrein verschaft moest worden.

Door het snelle uitbreiden van de brand is er opgeschaald naar middelbrand en vervolgens grote brand. Voor de brandbestrijding werd daarbij gebruikt gemaakt van verschillende blusvoertuigen en hoogwerkers van posten in Groningen en Drenthe. Om deze eenheden van voldoende water te voorzien is gebruik gemaakt van dompelpompen die geleverd werden door Veendam en Hoogezand.

Op een later moment in de avond kwam bovendien ondersteuning van schuimblusvoertuigen uit Delfzijl en ’s nachts Emmen om grote hoeveelheden water op afstand op de brandende bult afval en hout te spuiten.

Inzet van de blusploegen was in eerste instantie gericht op het voorkomen van uitbreiden van de brand naar naastgelegen panden. Gedurende de nacht is het sein ‘brandmeester’ gegeven.

Aan het begin van de dinsdagmiddag is besloten te stoppen met blussen en de bult gecontroleerd te laten uitbranden. De verwachting is dat dit nog geruime tijd duurt.

Delen