Doe de woningcheck

  • Groningen
  • 22 december 2017

Brand overkomt mij niet. Denk je. Toch krijgt de brandweer jaarlijks duizenden meldingen van brand in een woning. Soms is er alleen materiële schade. Helaas vallen ieder jaar ook honderden gewonden en tientallen dodelijke slachtoffers.

Gelukkig kun je zelf veel doen om je huis brandveiliger te maken. Of, als er toch brand uitbreekt, de gevolgen ervan te beperken. Wat dat is, lees je in de folder Brandveilig wonen. Daarin staat een checklist die je helpt om te zien of je de juiste maatregelen hebt genomen. Doe deze check. Je kunt er je leven en dat van je huisgenoten mee redden!

Liever digitaal? Download de app!

De oorzaak van woningbrand zit vaak in kleine dingen: te veel stekkerdozen aan elkaar gekoppeld, een rommelige meterkast, het filter van de wasdroger dat niet is schoongemaakt. De Woningcheck-app voor smartphone en tablet zet kwetsbaarheden in huis op een rij. Per ruimte wordt een aantal vragen gesteld, uitgelegd hoe brand kan ontstaan en wat jij zelf kunt doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Zijn alle ruimten doorlopen? Dan verschijnt een persoonlijke to-do-lijst met tips om jouw woning (nog) brandveiliger te maken. Je vindt de Woningcheck-app in de App Store of de Play Store.

Of liever op papier?

Wil je de woningcheck liever op papier? Laat het ons weten, dan sturen wij het naar je op. Je kan de folder ook ophalen aan de Sontweg 10 in Groningen (vraag naar Brandveiligleven voor de brandveilig wonen folder). 

Verklein de kans op brand!

https://www.brandweer.nl/media/7294/brandveilig-wonen-2017.pdf?param=0

https://www.brandweer.nl/media/7294/brandveilig-wonen-2017.pdf?param=0

Delen