Bijzondere incidenten november

  • Groningen
  • 01 december 2017

In november hebben we te maken gehad met schoorsteenbranden, maar daarnaast ook met andere incidenten. We hebben enkele bijzondere incidenten voor je op een rijtje gezet.

Helpende hand bij de ambulance
Begin deze maand reed een ambulance zich vast in de modder in Blauwestad. Gelukkig brandweerpost Finsterwolde de helpende hand bieden.

Bron: http://oldambtnu.nl/ambulance-rijdt-zich-vast-modder-brandweer-schiet-hulp/

De meeuw die niet meer kon vliegen
Op 7 november zat een meeuw vast aan paal bij het Hoornsemeer, Haren. Hij was vast komen te zitten met zijn poot aan een paal die in het water stond. Door middel van een boot konden we bij de meeuw komen en hebben we hem bevrijd. Maar voordat we hem lieten wegvliegen ging hij even langs de dierenambulance, want z’n poot bleek gebroken.

Bron: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/185828/Ja-hoor-weer-zit-een-meeuw-vast-aan-een-Hoornsemeer-paal

Op grote hoogte
Wie ook vast kwam te zitten, was een glazenwasser aan het Wielewaalplein in de stad Groningen op 9 november. Op 60 meter hoogte om precies te zijn, door een storing in het glazenwasbakje. Door het gebruik van een ladder hebben we hem kunnen redden vanaf het dak. Gelukkig kwam de glazenwasser met de schrik vrij.

Bron: http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/31624/man-vast-in-glazenwasbakje-op-60-meter-hoogte-video.html

Een piekplein katje
Een piepklein katje was vast komen te zitten in een stapel brandhout, toen hij door de stapel was gekropen op 14 november. Om het katje te redden hebben we de houtblokken een voor een verlegd. Het katje heeft het gelukkig overleefd en is aan het asiel overgedragen.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171114_03185460

Een drachtige merrie in de greppel
Er moest hulpverleningsvoertuig met een kraan aan te pas komen, maar het is gelukt! Een drachtige merrie was in een sloot gevallen in Haren eind deze maand. Gelukkig konden we haar heelhuids aan de kant krijgen.

Bron: http://www.dvhn.nl/groningen/Drachtige-merrie-raakt-te-water-22689058.html

Zwarte piet te water
Sinterklaas en zijn pieten kunnen soms ook wel wat hulp gebruiken. Zo bleek, toen een Zwarte Piet van de pakjesboot in het water viel. Alles liep gelukkig goed af, doordat de brandweer van Winschoten hem uit het water haalde.

Bron: http://oldambtnu.nl/brandweer-winschoten-haalt-gewonde-zwarte-piet-van-pakjesboot-in-nieuwolda/

 

 

 

 

 

 

Delen