Basisscholieren brengen Smokey terug naar kazerne in Loppersum

  • Loppersum
  • 18 augustus 2017

Kinderen van de groepen 1 en 2 van de Prinses Beatrixschool in Loppersum hebben voor de zomervakantie Smokey de rookmelder teruggebracht naar de brandweerkazerne in Loppersum. ‘Smokey komt logeren’ is een speelse manier om brandveiligheid onder de aandacht te brengen van kinderen en hun ouders. Knuffel Smokey is de afgelopen periode bij de kinderen thuis uit logeren geweest.

Veel vrijwilligers van het cluster Eemsdelta hebben de afgelopen maanden, binnen de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum de deelnemende scholen bezocht, en overal een rugzak met het ‘Smokey komt Logeren’ project achtergelaten. Bij dit project zat ook een werkboekje, met veel brandveiligheidsweetjes en -tips die de kinderen thuis met hun papa en mama konden doornemen. Het project richt zich op het spelenderwijs inzicht geven in hoe het met de brandveiligheid in de thuissituatie is gesteld. Het pakket bestaat uit een grote rugtas met hierin de hond Smokey, een voorleesboek, praatplaten en lesbrieven. Momenteel worden alle pakketten weer opgehaald en de werkboekjes en binnenbladen doorgenomen. Dit geeft ons onder andere inzage in of men thuis (werkende) rookmelders heeft.

Van de brandweer in Loppersum waren Harmen Kuijer, Niels Borg, Seeliena Hartog van de jeugdbrandweer en Lotte Bosma op de kazerne. De kinderen kregen uitleg over alles in de kazerne en mochten in de tankautospuit. Ze mochten ook nog even met water spuiten. Nadat er van de groep foto's waren gemaakt, was er nog drinken met iets lekkers en gingen de kinderen blij naar school met een sleutelhanger. In oktober verwachten we de eindevaluatie rondom dit project te kunnen afronden.

Foto's zijn gemaakt door Chris Bomekamp

Delen