Koninklijke onderscheiding voor Brandweer collega

  • Marum
  • 03 november 2018

Op vrijdag 2 november 2018 reikte burgemeester Henk Kosmeijer van de gemeente Marum een Koninklijke Onderscheiding uit aan onze collega Hero Pieter Rotgers uit Nuis. Voor zijn functioneren bij de vrijwillige brandweer van Marum, gedurende ruim 23 jaar, werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hero Pieter werd door ons van huis gehaald. Voor de laatste keer trok Hero Pieter zijn brandweerpak aan om zijn laatste brandje te blussen. Aan de Traverse in Marum stond een vuurkorf in brand, welke werd geblust door Hero Pieter met een antieke handpomp.

Daarna gingen we naar het gemeentehuis, waar door burgemeester Henk Kosmeijer van de gemeente Marum enkele woorden tot Hero Pieter werden gericht. Hiervoor werd Hero Pieter naar het midden van de zaal geroepen, waarbij zich even later ook dochter Astrid zich voegde. Ook de ouders van Hero Pieter waren aanwezig. Hierna gingen we naar de kazerne waar onder het genot van een hapje en een drankje het feestje werd voortgezet.

In de kazerne hadden clustercommandant Sietse Smit en Kees Odenkirchen van de Veiligheidsregio Groningen een oorkonde voor Hero Pieter voor zijn 23-jarig dienstverband bij de brandweer van Marum. Postcommandant Pieter Radema richtte namens de groep nog een woordje aan Hero Pieter.

De Decorandus is op 27 oktober 1992 lid geworden van de vrijwillige brandweer van Marum. Eerst in de rang van Brandwacht en sinds 1 oktober 2010 in de rang van Hoofdbrandwacht. In het voorjaar 2018 is de heer Rotgers gestopt met zijn werk als brandweerman vanwege fysieke problemen.

 

Delen