Bewoners bij woningbrand gealarmeerd door rookmelders.

  • Marum
  • 22 november 2018

Donderdagavond om 23:45 uur werd de Marumer brandweer opgeroepen voor een woning brand aan de Kleine Hoorn te Marum. Tijdens het inmelden bij de alarmcentrale kregen we al te horen dat de bewoners buiten stonden. De rookmelders welke gekoppeld waren hebben de bewoners kunnen alarmeren, waardoor ze bijtijds de woning konden verlaten.

Toen we de woning binnengingen stond deze zo vol rook dat er met behulp van een warmtebeeld camera de vuurhaard moest worden opgespoord. Met 1 straal One-7 kon de brand snel worden geblust. Hierna werd een bankstel welke in de brand had gestaan direct naar buiten gebracht. Direct is men overgegaan op ventileren van de woning om ze snel mogelijk de rook te kunnen verdrijven, hiervoor werden ramen en buiten deuren opengezet en een overdruk ventilator voor een deur geplaatst.

Een poes die nog in de woning was is door een brandweerman naar buiten gebracht en beademd met zijn ademluchtfles, later is ze overgedragen aan de dierenambulance. De bewoner, welk rook binnen had gekregen, is met de ambulance ter controle naar een ziekenhuis gebracht. De rest van het gezin vond voor de nacht onderdak bij familie. Een medewerker van stichting Salvage is ter plaatse gekomen om later de bewoners bij te staan bij de afwikkeling van de schade. De bewoners zullen direct niet terug kunnen keren in de woning en zullen eerst elders onderdak moeten vinden.

Foto's zijn gemaakt en afkomstig van www.112marum.nl

Delen