Eerste nieuwe brandweerwagen voor Finsterwolde

  • Finsterwolde
  • 09 maart 2017

Brandweer Groningen gaat de komende drie jaar vijftien brandweerwagens vervangen. Waarna mogelijk nog meer volgen. Woensdagavond 8 maart ontving de kazerne in Finsterwolde de eerste nieuwe brandweerwagen (een tankautospuit). Regionaal brandweercommandant Roelf Knoop nam de wagen in ontvangst waarna hij deze overdroeg aan de ploeg.

Met de komst van de nieuwe wagen neemt post Finsterwolde na vele jaren afscheid van hun oude gele brandweerauto, waarvan er na dit moment nog maar één in onze provincie rondrijdt.

Nieuwe TS Finsterwolde
foto: Marcel Lameijer

Groter, lichter en veiliger

Onder het genot van een hapje en drankje kon de nieuwe auto (gedoopt tot Finnewold) bekeken worden. De wagen heeft onder andere een grotere watertank en manschappencabine. Ook beschikt de wagen over betere verlichting door ingebouwde schijnwerpers en is de auto veiliger.  Hij heeft namelijk snelheidsbegrenzing en remt automatisch wanneer een voorganger te dichtbij komt.

Binnen afzienbare tijd zullen onder andere ook Bad Nieuweschans, Winschoten, Nieuwe Pekela, Siddeburen Delfzijl en Stad Groningen aan de beurt komen voor een nieuwe wagen

 

Delen