Jeugdbrandweer algemeen

Brandweer Groningen ziet de jeugdbrandweer als kweekvijver voor de 'volwassen' brandweer. Voordat de stap naar de 'volwassen' brandweer gemaakt kan worden hebben jeugdbrandweerleden vaak al een opleidingsperiode van vijf tot zes jaar achter de rug. Daarnaast dragen wij met een jeugdbrandweer bij aan de maatschappelijke ontwikkeling van de jeugd.

Wat doen we?

De jeugdbrandweer is vooral leuk en leerzaam. Brandweermannen en -vrouwen van het lokale brandweerkorps geven bij de meeste groepen één keer per week praktijk oefenavond. Daarnaast doe je mee aan wedstrijden, open dagen en demonstraties.

Welke jeugdkorpsen zijn er?

Binnen de provincie Groningen zijn op dit moment drie jeugdbrandweerkorpsen. Dit zijn Delfzijl, Hoogezand, Niebert (Westerkwartier) en Zuid-Grunn. De ambitie is om in elk cluster een jeugdbrandweerkorps te hebben.

Waarom bij de jeugdbrandweer?

Ben je tussen de 11 en 18 jaar oud? Woon je in de provincie Groningen? Vind je het leuk om bezig te zijn met brandbestrijding en de andere taken van de brandweer? Dan kun jij je aanmelden voor een bestaande ploeg of een nieuw op te richten jeugdploeg. 

Meld je aan

Wij gebruiken cookies