Ben jij de koelste speurneus?

Ben jij tussen de 9 en 12 jaar oud? Dan daagt Brandweer Groningen jou uit! Wij zijn op zoek naar de #koelstespeurneus van jouw gemeente. Jij zorgt dat de kans op brand in huis zo klein mogelijk is. Want jij snapt na deze #koelstespeurneus challenge als geen ander hoe je de kans op brand in elektrisch oplaadbare apparaten zo klein mogelijk maakt.

Dat doe je niet voor niets want jij maakt jouw huis veiliger. Oh, en hadden we al gezegd dat de koelste speurneus een vip-middag wint bij de brandweer? Inclusief een persoonlijke boodschap van jouw burgemeester en onze brandweercommandant.

Nou koelste speurneus wat dacht je ervan? Aan de slag!

Vraag van tevoren eerst even toestemming van je ouders/verzorgers of je mee mag doen.

Voor je begint: Doe de 'brandweer zoekt speurneuzen'-kennistest op brandweerzoektspeurneuzen.nl.

Dit is wat jij moet doen:

  • Bedenk een ‘koele’ speurneuzen naam
  • Geef antwoord op 10 brandende vragen
  • Verzamel zoveel mogelijk kapotte en onveilige oplaadbare apparaten
    (bijvoorbeeld een mobieltje, tablet, hoverboard, bestuurbare auto, IPod, AIRpods, oplader, accu, elektrische fiets, ...)
  • Maak een foto van jezelf als #koelstespeurneus bij jouw verzameling
  • Stuur de ingevulde vragenlijst samen met de foto naar Brandweer Groningen

En…vergeet niet de inzameling van elektrisch oplaadbare apparaten mee te geven aan de milieuboer of in te leveren bij de milieustraat. Waar en wanneer dat is vind je op de website van jouw gemeente. Je ouders/verzorgers willen jou daar vast wel bij helpen.

Helemaal enthousiast geworden? Download hier het wedstrijdformulier (met handleiding).

Wil je een extra formulier voor je broertje/zusje/beste vriend(in)? Die kun je hier downloaden.

Heb je hem helemaal ingevuld? Dan kun je hem opsturen naar Brandweer Groningen t.a.v. de koelste speurneus, Postbus 66, 9700AB Groningen.

Wil je liever het formulier digitaal invullen? Dat kan natuurlijk ook, klik hier voor het digitale formulier.

De gegevens die je aan ons stuurt, worden alleen gebruikt voor de #koelstespeurneus challenge: voor het toesturen van de award en de uitnodiging voor de VIP-dag. Na de VIP-middagen in november 2019 worden de persoonsgegevens uiterlijk binnen een week vernietigd. Vraag eerst toestemming aan je ouders voor je je inzending doet.

Win de award

De eerste 500 inzendingen krijgen sowieso een #koelstespeurneus Award die jij iedere dag kan gebruiken. Dus die heb je al in de pocket.

Wat kun je precies winnen?

Vrijdag 31 oktober trekt Brandweer Groningen één #koelstespeurneus per gemeente uit alle goede inzendingen. Diezelfde dag laten we weten welke 12 speurneuzen gewonnen hebben. Noteer voor de zekerheid woensdag 13 en woensdag 20 november van 15.30 – 18.30 uur maar alvast in je agenda. Misschien ben jij die dag wel onze VIP-brandonderzoeker samen met 2 vrienden en een begeleider. De locatie blijft nog even geheim, maar je gaat niet met lege handen naar huis.

Delen