Gebrand op veiligheid

Wijs jij je gast de deur?Natuurlijk wijs je jouw gast niet de deur. Dat is niet waar de horeca voor staat. Toch is er, naast sluitingstijd, nóg een goede reden om je gast de deur te wijzen. Namelijk wanneer er sprake is van een noodsituatie, bijvoorbeeld brand. En dan heb je ook nog eens heel weinig tijd om iedereen naar buiten te krijgen! Een bakkie pleur kan zomaar veranderen in een bak pleuris! En het is van levensbelang voor jezelf, en nog belangrijker, voor je gasten om hierop voorbereid te zijn.

Maandag 9 oktober hebben we een bijeenkomst georganiseerd in Huize Maas. Hier lees je meer over deze bijeenkomst.  

Op de koffie bij de horeca in de stad
Wij willen graag op de koffie komen bij de horecaondernemers in de stad om in gesprek te gaan over brandveiligheid. Dat aanbod hebben we de aanwezigen bij de bijeenkomst ook gedaan. Afgelopen donderdag 18 oktober had Arnold Ensing van café de Wolthoorn de primeur. 

“Ik wil dat de bewoners boven mijn zaak op tijd kunnen vluchten mocht er brand zijn in mijn café,” aldus Arnold. Arnold heeft sinds de bijeenkomst zijn verzekering opnieuw bekeken en aangepast, de noodverlichting getest en gaat deze vervangen en hij gaat rookmelders plaatsen in zijn café met een koppeling naar de bovenliggende appartementen zodat de bewoners op tijd gealarmeerd worden bij brand. Belangrijke maatregelen die het verschil kunnen maken!

Arnold was de eerste die ons uitgenodigd heeft op de koffie. Heb jij een horecazaak in de stad en wil je ook samen met ons kijken naar de brandveiligheid in jouw zaak? Dan nemen wij deze unieke Brandweer Groningen koffiemok voor je mee. Stuur ons een mailtje of bel naar 088 162 5000

Delen