Vrijwilliger Logistiek en Ondersteuning

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor onze Logistiek & Ondersteuningsgroep

Wie zoeken we?

De recent opgerichte groep Logistiek & Ondersteuning (L&O) is op zoek naar uitbreiding met gemotiveerde vrijwillige collega’s die ’s avonds, ’s nachts, in weekenden en/of tijdens feestdagen en bij voorkeur ook door de week overdag, beschikbaar zijn om ondersteuning te bieden bij incidenten. Je kunt hierbij denken aan het zorgen voor de aanvoer van bluswater bij grote branden, bij ongevallen in de nachtelijke uren het zorgen voor verlichting of het brengen van schone kleding en uitrusting naar collega’s die dit nodig hebben bij het bestrijden van een brand of andere reddingswerkzaamheden. Deze opsomming is zeker niet limitatief. Binnen deze groep zijn we op zoek naar uitbreiding om deze ondersteunende werkzaamheden verder vorm te kunnen geven.
Je woont binnen een straal van 20 minuten van de kazerne in Hilversum.

Wie zijn wij?

De groep Logistiek en Ondersteuning maakt deel uit van de Brandweer Gooi en Vechtstreek (BGV). Hierin werken wij samen met de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen (GHOR), de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeenten. Er werken ruim 500 mensen, beroepsmedewerkers en vrijwilligers, bij de BGV. Wij beschikken over 13 brandweerposten, verdeeld over 7 gemeenten. Onze meest bekende activiteit is het blussen van branden. Maar de brandweer doet veel meer. We zijn op alle mogelijke manieren actief op het gebied van brandveiligheid en rampenbestrijding, van controle op en advies over bouwvoorschriften en brandveiligheidsverordeningen tot het geven van voorlichting. Wij proberen incidenten te voorkomen, maar als het misgaat kun je op ons rekenen! De groep Logistiek en Ondersteuning beschikt over meerdere voertuigen en verschillende soorten materieel.

Wie ben jij?

Je hebt durf en een ondernemende houding. Je beschikt over een goede conditie, bent flexibel, houdt van werken in teamverband en je wilt graag iets betekenen voor de maatschappij. Je beschikt aantoonbaar over tenminste MBO2 werk- en denkniveau. Je bent minimaal 18 jaar en je beheerst de Nederlandse taal goed. Je bent bij voorkeur in het bezit van rijbewijs C/C1 en/of brandweerkennisdipoma’s of certificaten. Wij vragen aan al onze medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag.

Wat ga je doen?

Als lid van de groep Logistiek & Ondersteuning ga je de logistiek verzorgen bij incidenten in de gehele regio. Indien nodig zelfs binnen Midden Nederland. Je zorgt er samen met je collega’s voor dat er bijvoorbeeld voldoende ademlucht aanwezig is op de locatie van het incident. Je zorgt er voor dat belangrijke ondersteunende materialen ter plaatse worden gebracht, bijvoorbeeld de commandocontainer of het voertuig met arbeidshygiëne materiaal. Lid zijn van deze groep betekent een veelzijdig takenpakket, deelnemen aan piketdiensten en passie om je in te zetten voor mens en dier. Geen inzet is hetzelfde.

Wat bieden wij?

Wij zijn een hechte groep collega’s en bieden je een plek in ons team. Je krijgt diverse opleidingen, gerelateerd aan Logistiek & Ondersteuning. Het behalen van het C1/C-rijbewijs en diploma Brandweerchauffeur behoort op termijn ook tot de mogelijkheden. De oefenfrequentie is nu nog 2 x per maand. Waarschijnlijk wordt dit uitgebreid naar 1x per week een vaste oefenavond. We verwachten dat je minimaal 70% van deze avonden aanwezig bent. Voor het oefenen en daadwerkelijk inzet bij incidenten ontvang je een vergoeding. Je hoofdstandplaats is Hilversum.


Wil jij onze nieuwe collega worden?

Word jij enthousiast van deze werkzaamheden? Twijfel dan niet en stuur uiterlijk 30 april 2019 je motivatiebrief en een volledige cv via deze link. Een selectieperiode zal onderdeel uitmaken van je sollicitatietraject.

 

 

 

 

Delen