Teamleider Communicatie (36 uur)

Iedereen kent de brandweer: we komen in actie bij brand, verlenen hulp bij verkeersongevallen en redden mens en dier. Geen dag is hetzelfde! Ook op het gebied van communicatie gebeurt er veel bij de brandweer. Het team Communicatie van Brandweer Flevoland en Brandweer Gooi en Vechtstreek houdt zich bezig met advisering in beide gelijknamige veiligheidsregio’s. Het team richt zich in goede verbinding met de verschillende afdelingen, teams en partners op brandweer gerelateerde onderwerpen, maar ook op onderwerpen die in de veiligheidsregio’s spelen. Het gaat hierbij om operationele, maar ook bestuurlijke thema’s op het niveau van beleid, strategie en uitvoering.

Veiligheidsregio’s zorgen voor een zo veilig mogelijke leef- en werkomgeving van de inwoners van haar gemeenten. Brandweer Flevoland en Brandweer Gooi en Vechtstreek maken onderdeel uit van de beide gelijknamige veiligheidsregio’s en werken intensief samen. Om kwetsbaarheid te verminderen en de kwaliteit te kunnen verbeteren, hebben de beide veiligheidsregio’s eind 2019 een samenwerkings- overeenkomst getekend. Het doel daarvan is dat de organisaties elkaar versterken en aanvullen op alle terreinen die het werkgebied van de veiligheidsregio raken. De komende jaren liggen er, mede door toenemende wet- en regelgeving, mooie en complexe werkzaamheden binnen de organisaties.

Wie ben jij?
Je bent een enthousiasmerende en inspirerende teamleider, waarmee men kan sparren. Je volgt ontwikkelingen in het vak- en werkgebied en vertaalt deze naar communicatiebeleid. Daarnaast ben je een evenwichtige gesprekspartner van directie en het managementteam, durf je een standpunt in te nemen en ga je lastige gesprekken niet uit de weg. Je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving.

  • Je hebt een relevante communicatie-opleiding op hbo+ niveau, aangevuld bij voorkeur met een managementopleiding/-training.
  • Je hebt circa 10 jaar werkervaring als senior communicatieadviseur, waarvan circa 5 jaar in een bestuurlijke omgeving (overheidsorganisatie; veiligheidsregio, brandweer, politie is een pre).
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met leidinggeven, coachen en verbinden van communicatie- professionals.
  • Je hebt ervaring met woordvoering en crisiscommunicatie.

Wat ga jij doen?
Als teamleider communicatie geef je leiding aan vier communicatieadviseurs, een online mediaspecialist en een communicatiemedewerker. Het team is in 2020 samengevoegd en heeft de afgelopen maanden een intensief teamvormingstraject doorlopen. Als teamleider geef je een vervolg aan deze teamontwikkeling. Daarbij ben je iemand die het werk overziet, fris naar onderwerpen kijkt, knopen doorhakt, in het team een coachende rol pakt en een meewerkend voorman/vrouw kan zijn. Je adviseert de directie en het managementteam op strategisch niveau en bent betrokken bij complexe projecten binnen de brandweer en de veiligheidsregio’s. Flexibel en resultaatgericht zijn eigenschappen die jou goed omschrijven. Je bent een open, beschikbare en positief ingestelde leidinggevende, die de teamleden stimuleert en hen adviseert om de juiste keuzes te maken.

Je taken:

  • Je geeft leiding aan het team en bewaakt de inzet van mensen en middelen.
  • Je draagt zorg voor de professionele ontwikkeling van het team en van de teamleden.
  • Je ontwikkelt, implementeert en evalueert communicatiebeleid.
  • Je geeft leiding aan grotere en/of complexere communicatieprojecten.
  • Je bent strategisch communicatieadviseur in een projectteam van grote en/of complexe projecten binnen brandweer of veiligheidsregio.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een tijdelijke aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 5.872,00 bruto per maand (schaal 12, salarispeil van 1 oktober 2020), op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling bij aanstelling vindt plaats in de aanloopschaal 11 en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,45% van je brutosalaris in de vorm van een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit IKB kun je naar eigen inzicht inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije tijd of geld. Verder kennen wij onder andere een reiskostenvergoeding woon- werkverkeer van 100% bij reizen per openbaar vervoer. Je bouwt pensioen op bij het ABP.

Word jij onze nieuwe collega?

Stuur dan je motivatiebrief en cv voor 21 juni 2021 in via deze link. We werven tegelijkertijd in- en extern. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.
Gesprekken vinden plaats in week 26. Een assessement kan deel uitmaken van het selectieproces. 

Voor vragen over de functie neem je contact op met Jeanine Elders (strategisch communicatieadviseur) via 06-11147281

Voor meer informatie over de procedure neem je contact op met Ad van der Lugt (adviseur organisatieontwikkeling en HR) via 06-12081462

Post Hilversum
Kamerlingh Onnesweg 148
1223 JN Hilversum
035-6885555

Delen