Manschap Beroeps

Ben jij een enthousiaste, sportieve en inspirerende teamplayer?

Dan zoeken wij jou!

Wij zijn op zoek naar een

Manschap Beroeps
(fulltime in roosterdienst)

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar een enthousiaste kandidaat die fulltime beroeps wil worden.
Je bent stressbestendig en van nature gericht op samenwerking. Verder ben je daadkrachtig, integer, probleemoplossend en heb je een goede conditie.

Wie zijn wij?

Wij zijn de repressieve beroepsdienst van Brandweer Gooi en Vechtstreek, ook wel bekend als de “24-uurs”. Wij staan 365 dagen per jaar paraat op post Hilversum en werken in vier ploegen. Daarnaast worden we ingeroosterd op andere posten binnen de BGV om deze repressief te ondersteunen. Samen zijn we verantwoordelijk voor de borging van de repressieve inzet. De werkomgeving is boeiend, uitdagend en dynamisch.

Wie ben jij?

Aan de manschappen in de 24-uursdienst stellen wij hoge eisen. Je beschikt over minimaal aantoonbaar MBO-3 niveau. Je bent in het bezit van het rijbewijs B/C, zwemdiploma en een diploma Manschap A (Brandwacht 1e klasse). Na het behalen van dit diploma heb je ruime repressieve ervaring opgedaan in een uitrukfunctie. Je bent momenteel verbonden aan een brandweerpost en je geoefendheid is aantoonbaar op orde. Je beschikt over het certificaat brandweerchauffeur of je bent bereid deze te behalen. Daarnaast ben je als Manschap flexibel, accuraat, stressbestendig en kun je van nature goed samenwerken. Je beschikt over een zelfstartend vermogen, positieve sociale eigenschappen en je bent innovatief ingesteld. We zoeken dus geen collega die zit te wachten “tot de toeter gaat” maar iemand die, naast de rol van Manschap, actief een bijdrage levert binnen de BGV als organisatie.

 Wat ga je doen?

Als het alarm afgaat, moet je in staat zijn een topprestatie te leveren. Je treedt als Manschap op in de basisbrandweerzorg. Je functie is ook gericht op het behoud van vaardigheden en bijscholing op nieuwe inzichten binnen het vakgebied. Als Manschap ga je je specialiseren als chauffeur en de rol bijrijder vervullen op de SI2, redvoertuig en HV.
Naast het vervullen van je repressieve rol verricht je ook andere taken binnen de organisatie. Afhankelijk van de kwaliteiten die jij als persoon meebrengt ga je werkzaamheden verrichten voor de Technische Dienst, Vakbekwaamheid, Brandveilig Leven, Preparatie & Incidentbestrijding of één van de andere afdelingen. Ook in deze werkzaamheden ben je flexibel en accuraat.

Wat bieden wij?

Afhankelijk van je ervaring en opleiding bieden we een salaris in schaal 6 (maximaal € 2.729,- bruto per maand, aanloopschaal 5) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief Individueel Keuze Budget (o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering). De toelage onregelmatige dienst bedraagt € 498,69 per maand. Daarnaast is er een maaltijd vergoeding van € 35,51 per maand. Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Je hoofdstandplaats is Hilversum.

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Word jij enthousiast van deze functie? Twijfel dan niet en stuur uiterlijk 15 september a.s. je motivatiebrief en een volledige cv via deze link

Je motivatiebrief is voor ons een belangrijk middel om een eerste selectie te kunnen maken. We willen je leren kennen en zijn oprecht geïnteresseerd in de persoon achter de brief. Om een goede eerste inschatting te kunnen maken zien we daarom graag onderstaande onderwerpen terugkomen:

  • Waarom wil jij bij de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek werken?
  • Welke taak zou jij kunnen uitvoeren naast het uitrukken?
  • Waarom moeten wij jou aannemen binnen de 24-uursdienst?
  • Welke werkzaamheden voer je in je huidige functie uit?
  • Wat zijn je persoonlijke, niet op repressie gerichte, leerdoelen?
  • Vertel ons iets over je hobby’s (Niet brandweer gerelateerd).

Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Martijn de Laat, Ploegchef 24- uursdienst, 06-20826675 of per mail: martijn.delaat@brandweergooivecht.nl.
Voor meer vragen over de procedure neem je contact op met Yvonne Schipper, Adviseur O&HR, 035-6885555.

De selectiedag vindt plaats op 8 oktober 2019.
De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 44.
Een competentietest kan deel uit maken van het proces.

We werven gelijktijdig in- en extern. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar geen interesse

Post Hilversum
Kamerlingh Onnesweg 148
1223 JN Hilversum
035-6885555

Delen