Hoofd Brandweerzorg

Ben jij een inspirerende leider en gericht op samenwerking?

Dan zoeken wij jou!

Wij zijn op zoek naar een Hoofd Brandweerzorg
(fulltime, 36 uur)

 

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand die leiding geeft aan de afdelingen binnen Brandweerzorg, zitting heeft in het MT en oog heeft voor het politieke speelveld. Iemand die bekend is met het veiligheidsdomein in het algemeen en bij voorkeur specifiek met de brandweer. Als Hoofd Brandweerzorg sta je stevig in je schoenen: je bent kritisch, daadkrachtig en veerkrachtig. Je durft ruimte te geven en fouten te maken. Iemand die actief de samenwerking zoekt en stimuleert, zowel intern als extern.

 

Wie zijn wij?

Brandweer Gooi en Vechtstreek is een dynamische organisatie met een informele werksfeer. We maken onderdeel uit van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek waarin we samenwerken met de Veiligheidsregio Flevoland, de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR), de politie, het Openbaar Ministerie en gemeenten. Bij Brandweer Gooi en Vechtstreek werken - als vrijwilliger en als beroeps - ruim vijfhonderd mensen en het korps omvat 13 brandweerposten in 7 gemeenten.

De samenwerking met de Veiligheidsregio Flevoland zal verder intensiveren, hierin ben je de 2e vrouw/man van de Directeur Brandweerzorg.


Wie ben jij?

Je bent een charismatisch leider, je vindt het leuk om in een team te werken en je weet mensen te motiveren, in beweging te brengen en talenten van je medewerkers op de juiste manier in te zetten. Je hecht belang aan en hebt zicht op het grotere geheel en je ziet wat daarbinnen nodig is aan gewenste ontwikkelingen.

Om deze rol succesvol en met veel werkplezier te kunnen vervullen, beschik je over een academisch werk- en denkniveau en heb je daarnaast ruime managementervaring.

 

Wat ga je doen?

Als Hoofd Brandweerzorg ben je integraal verantwoordelijk voor en lever je een bijdrage aan de strategische sturing van het primaire proces. Je bent mede verantwoordelijk voor de vertaling van bestuurlijke wensen naar concrete processen.

 

Wat bieden wij?

Afhankelijk van je opleiding en ervaring plaatsen we je in de aanloopschaal 13 (max € 5.984,- op basis van een 36-urige werkweek), waarbij doorgroei naar schaal 14 tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast ontvang je 17,45% van je brutosalaris in de vorm van een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit IKB kun je naar eigen inzicht inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije tijd of geld. Verder kennen wij onder andere een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van 100% bij reizen per openbaar vervoer en zijn we aangesloten bij het pensioenfonds ABP.

Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Je hoofdstandplaats is Hilversum.

 

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Stuur dan je overtuigende motivatiebrief en cv voor maandag 17 juni a.s. in via deze link.

We werven tegelijkertijd in- en extern. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Gesprekken vinden plaats op donderdag 4 juli 2019.
Een assessment kan deel uitmaken van het selectieproces.

Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Dick van Baarle, Directeur Bedrijfsvoering, telefoonnummer 035-6885555.

Voor vragen over de procedure neem je contact op met Mieke Harder, Hoofd Organisatieontwikkeling & HR, telefoonnummer 035-6885555,

We hebben begrip voor acquisitie, maar geen interesse.

 

Delen