Communicatieadviseur (fulltime)

Wij zoeken een daadkrachtig, creatief, constructief kritisch

Communicatieadviseur (36 uur)

Iemand bij wie samenwerken in het bloed zit.

Wie ben jij?
Je bent organisatie- en bestuurlijk sensitief en beschikt over uitstekende adviesvaardigheden. Je hebt een afgeronde HBO opleiding met minimaal 5 jaar werkervaring in een complex (bestuurlijke) context met een achtergrond in het vakgebied communicatie. Je draait je hand niet om voor uitvoerende werkzaamheden en hebt affiniteit met het werk van hulpdiensten. Ook ben je bereid tot het draaien van piketdiensten. In verband met de flexibele inzetbaarheid en bereidheid tot reizen tussen meerdere standplaatsen of werklocaties ben je in het bezit van een rijbewijs. Verder heb je een proactieve houding, ben je een echte teamspeler, ben je zelfstandig en heb je kennis van online media. Uiteraard beschik je ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en hebt ervaring met woordvoering.

Wat ga jij doen?
Als Communicatieadviseur houd je je bezig met advisering voor beide Veiligheidsregio’s. Het gaat om advies op de zogenaamde ‘rode’ onderwerpen (brandweer gerelateerd), maar ook onderwerpen die (breed) spelen binnen de veiligheidsregio’s, van operationele thema’s tot bestuurlijke thema’s op het niveau van beleid, strategie en uitvoering. Je maakt snel een scherpe analyse van een situatie en voelt goed aan wat nodig is. Dit vertaal je naar concrete adviezen en voorstellen. Je bent niet makkelijk van je stuk te brengen en beschikt over een gezonde dosis zelfrelativering.

Je hebt oog en oor voor wat er speelt in de dynamische omgeving binnen en buiten de organisatie, onderhoudt contacten met de media, ziet communicatiekansen en weet die te verzilveren. Je helpt projectleiders en leidinggevenden met communicatie op alle niveaus en stimuleert hen hierin proactief te zijn. Je coacht in hoe hun communicatieactiviteiten bij kunnen dragen aan het grote geheel. Je loopt er niet voor weg om ook samen met je collega’s hands-on bezig te zijn met de waan van de dag op een communicatieafdeling.

Wie zijn wij?
In Veiligheidsregio’s Flevoland en Gooi en Vechtstreek werken de gemeenten samen met partners aan crisisbeheersing, de voorbereiding op het bestrijden van rampen en het verhogen van de (fysieke) veiligheid. Het brandweerkorps van Flevoland is onderdeel van Veiligheidsregio Flevoland en het brandweerkorps van Gooi en Vechtstreek is onderdeel van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. De bekendste activiteit van de brandweer is het blussen van branden. Maar de brandweer doet veel meer dan dat! Denk aan activiteiten op het gebied van brandveiligheid en rampenbestrijding. Team Communicatie adviseert en ondersteunt bij al deze werkzaamheden.

De beide Veiligheidsregio’s werken sinds enige tijd intensief samen. De afdelingen Communicatie van beide regio’s vormen een dynamisch team met een informele werksfeer.

Wat bieden wij?
Afhankelijk van je ervaring en opleiding bieden we een salaris in schaal 9 (maximaal € 3.968,- bruto per maand), op basis van een 36-urige werkweek. Bij goed functioneren behoort een toelage tot schaal 10 tot de mogelijkheden. Daarnaast ontvang je 17,45% van je brutosalaris in de vorm van een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit IKB kun je naar eigen inzicht inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije tijd of geld. Verder kennen wij onder andere een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van 100% bij reizen met het openbaar vervoer.
Wij bieden je een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar. Bij gelijke omstandigheden en goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband. Je hoofdstandplaats is Hilversum, maar je werkt voor beide Veiligheidsregio’s.

Word jij onze nieuwe collega?
Stuur dan je motivatiebrief en cv voor 20 januari 2020 in via dit sollicitatieformulier. We werven tegelijkertijd in- en extern. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Procedure
Gesprekken vinden plaats in week 5.
Een assessment kan deel uitmaken van het selectieproces.

Meer informatie:
Jeanine Elders
Strategisch Communicatieadviseur
T 035 – 688 55 55

Wim van Eck
Teamleider Communicatie
M 06 – 51 84 68 16

Voor meer vragen over de procedure:
Ad van der Lugt
HR Adviseur
M 06 – 12 08 14 62
ad.vanderlugt@brandweergooivecht.nl

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Brandweer Gooi en Vechtstreek
Kamerlingh Onnesweg 148
1223 JN Hilversum
035-6885555

Delen