Brandweerofficier Gooi en Vechtstreek

Word brandweerofficier bij Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek! In 1,5 jaar tijd word je breed opgeleid en leer je in korte tijd verschillende facetten van de brandweerorganisatie kennen. We werken met een integrale onderwijsaanpak, wat inhoudt dat nadrukkelijk verbanden worden gelegd tussen de verschillende disciplines waarvoor je wordt opgeleid. Ook is er aandacht voor leiderschapsrollen, persoonlijke ontwikkeling en professionele ontwikkeling. Als brandweerofficier in opleiding kom je in dienst bij onze organisatie. Gedurende de opleiding verkennen we samen wat een passende vervolgstap is.

Wie zijn wij?
Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek is een samenwerkingsverband dat als doel heeft te zorgen voor een zo veilig mogelijke leef- en werkomgeving van de inwoners van de gemeenten in Gooi en Vechtstreek. De veiligheidsregio werkt intensief samen met Veiligheidsregio Flevoland. Om kwetsbaarheid te verminderen en de kwaliteit te kunnen verbeteren, hebben de beide veiligheidsregio’s eind 2019 een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarbij de organisaties elkaar versterken en aanvullen op alle terreinen die het werkgebied van de veiligheidsregio raken. De komende jaren liggen er, mede door toenemende wet- en regelgeving, mooie en complexe werkzaamheden binnen de organisatie.

Wie ben jij?
Als aanstaand brandweerofficier ben je ambitieus, heb je doorzettingsvermogen en sta je stevig in je schoenen. Je beschikt over leiderschapskwaliteiten en hebt oog voor mensen. Samenwerken gaat je goed af. Verschillende belangen aanvoelen en er mee omgaan, besluitvaardigheid en reflectievermogen zijn andere belangrijke kwaliteiten.
Andere vereisten:

  • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding (240 ECTS) of universitaire opleiding (minimaal bachelor) en je kunt uiterlijk in juni 2020 het bijbehorende diploma overleggen.
  • Daarnaast beschik je over zwemvaardigheid en ben je in het bezit van rijbewijs B.
  • Je bent bestand tegen druk en stress, fysiek fit en hebt geen hoogte- of engtevrees.
  • Wanneer je meedraait in het OvD piket geldt een aanrijtijd conform de piketregeling.

Wat ga je doen?
Je gaat eerst voltijds de opleiding tot brandweerofficier volgen. Gedurende de opleiding blijven we je volgen en verkennen we samen wat een passende vervolgstap zou zijn voor jou en de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek op het moment dat je klaar bent met de opleiding.

Wat bieden wij?
Je komt vanaf de start van de opleiding in dienst bij Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek voor een periode van minimaal twee jaar. Hierbij is succesvolle voltooiing van de opleiding het uitgangspunt. De intentie is om het dienstverband na de eerste contractperiode om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Het salaris bedraagt minimaal € 2.459,- en maximaal € 3.556,- bruto per maand (schaal 8, CAR-UWO). Inschaling wordt gebaseerd op je achtergrond en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,45% van je brutosalaris in de vorm van een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit IKB kun je naar eigen inzicht inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije tijd of geld. Verder kennen wij onder andere een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van 100% bij reizen per openbaar vervoer. Je standplaats is Hilversum, maar je werkt voor en in zowel Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek als in Flevoland.

Heb jij interesse?
Wil je meer informatie of je aanmelden voor de infodag op zaterdag 14 maart 2020? Ga dan snel naar www.brandweerofficier.nl.
Wil je solliciteren, stuur dan een motivatiebrief en CV vóór 22 maart 2020 via het sollicitatieformulier.

Sollicitatieprocedure
De eerste selectiefase bestaat uit de briefselectie. Daarna volgt een gesprek. Op basis van de gevoerde gesprekken dragen wij een aantal kandidaten voor aan de landelijke selectiecommissie. Deze fase begint met een selectiedag waarop je fitheid en functie specifieke vaardigheden worden getest. Op basis van de uitkomsten hiervan kiezen de kandidaten die doorgaan voor een assessment.

Daarna maken wij een keuze met welke kandidaat wij verder gaan. Wanneer je geselecteerd wordt, volgt een arbeidsvoorwaardengesprek en sluit je een studieovereenkomst af. Je bent verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te kunnen overleggen en je wordt medisch gekeurd. Bij een positieve uitkomst krijg je een aanstelling en word je aangemeld voor de opleiding.

Meer informatie
Over de inhoud en procedure:
Ad van der Lugt, Adviseur O&HR
M: 0612081462
E: ad.vanderlugt@brandweergooivecht.nl

Brandweer Gooi en Vechtstreek
Kamerlingh Onnesweg 148
1223 JN Hilversum
035-6885555

Delen