Brandweercentralist

Wij zoeken een daadkrachtig, creatief, constructief kritische

Brandweercentralist (fulltime)

Iemand bij wie samen werken in het bloed zit.

Wie zoeken we?
Als Brandweercentralist ben je verantwoordelijk voor het aannemen, verwerken en afhandelen van meldingen. Naast de incidentbestrijding heb je taken, bevoegdheden en uitvoeringsverantwoordelijkheden in de operationele uitvoeringscoördinatie en ondersteuning. Tevens ben je, onder aansturing van je leidinggevende, (mede) verantwoordelijk voor de uitvoering van de multidisciplinaire opschaling, alarmering en informatie-uitwisseling met eigen eenheden en alle overige (hulp)diensten. Voor de uitvoering van je taken maak je gebruik van de in de meldkamer aanwezige technische hulpmiddelen en communicatiesystemen op het gebied van informatie- en bedrijfsprocessen.
Je werkt vanuit de meldkamer nauw samen met eigen eenheden en alle overige (hulp)diensten en bent verantwoordelijk voor een goede informatievoorziening. Je legt verantwoording af en rapporteert aan de Coördinator Meldkamer.
Er wordt onregelmatig gewerkt in een volledig continurooster.

Wie zijn wij?
Brandweer Gooi en Vechtstreek is een dynamische organisatie met een informele en professionele werksfeer. We maken onderdeel uit van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek waarin we samenwerken met de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR), de Politie en gemeenten. Bij Brandweer Gooi en Vechtstreek werken - als vrijwilliger en als beroeps - ruim vijfhonderd mensen en het korps omvat 12 brandweerposten in 7 gemeenten. We werken op veel terreinen nauw samen met Brandweer Flevoland. Eind 2019 is door het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek een voorgenomen besluit genomen om in afwachting van de meldkamer Midden-Nederland, de meldkamer Naarden te verplaatsen naar Lelystad.

Wat ga je doen?
Je neemt een melding aan, beoordeelt deze conform de landelijk en regionaal geldende afspraken op classificatie en prioriteit en legt deze melding vast. Zo nodig instrueer, adviseer en/of verwijs je door. Je alarmeert de eenheden en coördineert de uitrukfase. Je zorgt voor een adequate informatievoorziening richting de eigen eenheden en eventuele andere (hulp)diensten en coördineert de radiocommunicatie. Tijdens de bestrijding van het incident leg je de relevante informatie vast. Je handelt hulpvragen vanuit het veld, zoals opschaling en specialistische aanvragen, adequaat af. Na afloop van het incident leg je de relevante informatie vast. Je evalueert het eigen handelen en levert, indien van toepassing, een bijdrage aan de algemene evaluatie van de melding.

Wie ben je jij?
Je hebt Mbo werk- en denkniveau (niveau 4) en minimaal 4 jaar relevante werkervaring.
Je neemt deel aan een piketregeling om bij calamiteiten op de meldkamer te kunnen zijn.
Je hebt ruime recente repressieve brandweerervaring en onze voorkeur is dat je in het bezit bent van diploma Bevelvoerder of hiervoor in opleiding bent.
Affiniteit met geautomatiseerde omgevingen is een vereiste. Je bezit de volgende competenties: analyseren, plannen, organiseren en coördineren, probleem oplossen, daadkracht, flexibel, inleving en mondeling communiceren.

Wat bieden wij:
Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.114,- bruto per maand (schaal 7), op basis van een 36-urige werkweek. En exclusief onregelmatigheidstoeslag. Aanstelling vindt plaats in de aanloopschaal 6. Daarnaast ontvang je 17,45% van je brutosalaris in de vorm van een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit IKB kun je naar eigen inzicht inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije tijd of geld. Verder kennen wij onder andere een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van 100% bij reizen per openbaar vervoer. Je bouwt pensioen op bij het ABP. Wij bieden collectiviteitskorting bij verschillende verzekeringen. Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden. Je hoofdstandplaats is Naarden en wordt in de loop van 2020 Lelystad.

Word jij onze nieuwe collega?
Stuur dan je motivatiebrief en cv voor 9 maart 2020 in via het online sollicitatieformulier. We werven tegelijkertijd in- en extern. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

PROCEDURE
Gesprekken vinden plaats op 17 maart 2020
Een assessment kan deel uitmaken van het selectieproces.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de functie:
Paul Schuur, Coördinator Meldkamer, 06 – 20 62 68 35, paul.schuur@brandweergooivecht.nl.

Voor meer vragen over de procedure:
Ad van der Lugt, Adviseur O&HR, 06 – 12 08 14 62, ad.vanderlugt@brandweergooivecht.nl

Brandweer Gooi en Vechtstreek
Kamerlingh Onnesweg 148
1223 JN Hilversum
035-6885555

Delen