Beleidsmedewerker Planvorming & Incidentbestrijding

Wie zijn wij?

Brandweer Gooi en Vechtstreek is een informele en dynamische organisatie. We maken onderdeel uit van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek waarin we samenwerken met de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen (GHOR), de politie, het Openbaar Ministerie en gemeenten. Bij Brandweer Gooi en Vechtstreek werken - als vrijwilliger en als beroeps - ruim vijfhonderd mensen en het korps omvat 13 brandweerposten in 7 gemeenten.

De afdeling Brandweerzorg, cluster Beleid

Afdeling brandweerzorg draagt zorg voor de voorbereiding en uitvoering van de primaire taken op het gebied van brandweerzorg. Het cluster beleid is binnen de afdeling verantwoordelijk voor de ontwikkeling, voorbereiding en uitwerking van beleid op de taakvelden van de clusters Risicobeheersing, Vakbekwaamheid, Technische Dienst en Preparatie en Incidentbestrijding.

Wat zoeken wij?

We zoeken een ontwikkelgerichte, creatieve, kritische en breed georiënteerde persoonlijkheid die bekend is met het veiligheidsdomein in algemene zin en specifiek met de brandweerorganisatie. Daarnaast heb je ervaring met de ontwikkeling en uitwerking van beleidsprocessen en beleidsadvisering. Binnen de complexere werkzaamheden ben je goed in staat om op te treden als proces- en projectleider, waarin je beschikt over voldoende kennis van methoden, technieken en hulpmiddelen bij het managen van projecten.

Wie ben jij?

Jij bent een krachtig en (organisatie) sensitief persoon die de behoefte van de taakvelden binnen de organisatie kan vertalen, gevoeligheden kan signaleren en bijdraagt aan oplossingsrichtingen. Je weet mensen te motiveren en in beweging te krijgen. Met een proactieve houding signaleer je behoeften en vertaalt dit naar concrete acties. Je hebt een analytisch inzicht en vindt het fijn om zelfstandig, maar zeker ook in teamverband te werken. Jouw werk- en denkniveau is van het niveau dat je inhoudelijk kennis hebt van alle facetten van brandweerzorg. Je hebt een afgeronde HBO opleiding en bij voorkeur relevante werkervaring als projectmanager en adviseur binnen het brandweer werkveld.

Je bent in staat om flexibel met je gedragsstijl om te gaan of je invalshoek bij stellen om het gewenste doel te bereiken. Je bent een klantgerichte en kritische adviseur die streeft naar kwaliteit. Een ontwikkelgerichte innovatieve instelling is een vaste waarde. Je kunt het gezamenlijk belang voor laten gaan voor je eigen belang.

Je bent ook opgeleid om een repressieve rol te kunnen vervullen gedurende werktijd of je bent bereid een repressieve opleiding te volgen.

Wat bieden wij?

Afhankelijk van je opleiding en ervaring bieden we een salaris in schaal 10 (maximaal € 4.225,00 bruto per maand, aanloopschaal 9) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je 17,45% van je brutosalaris in de vorm van een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit IKB kun je naar eigen inzicht inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije tijd of geld. Verder kennen wij onder andere een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van 100% bij reizen per openbaar vervoer. De mogelijkheid om deels vanuit huis te werken is bespreekbaar. Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk 8 april 2019 in via deze link.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Martin Mager, Clusterhoofd Beleid, 035-6885555.

Wij werven gelijktijdig intern en extern. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur. Een assessment kan deel uitmaken van het selectieproces.

 

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Delen