Beleidsmedewerker AO/IC (36 uur)

Wij zoeken een daadkrachtige, creatieve, analytisch sterke Beleidsmedewerker AO/IC.

Droomde jij er vroeger ook van, een carrière bij de brandweer? Branden blussen, mensen uit autowrakken bevrijden, katten uit bomen redden... Wellicht kwam je er snel achter dat cijfertjes meer jouw ding waren. Gaat nu, zoveel jaar later, je hart sneller kloppen van begrippen als bedrijfsprocessen, interne controles en rapportages, maar wil je nog steeds je bijdrage leveren aan een veilige samenleving? Dan hebben we goed nieuws voor je! Want die droom van toen past prima binnen je ambities van nu! Bij brandweer Flevoland en Gooi & Vechtstreek gaan we op zoek naar een Beleidsmedewerker AO/IC.

Wat ga je doen?
Binnen Team Financiën en Control (14 m/v) ga je aan de slag met de ontwikkeling en implementeren van beleid op het gebied van AO/IC. Je bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in je vakgebied en adviseert gevraagd en ongevraagd je Teamleider en de Controller over alles wat met AO/IC te maken heeft. Houd je ook bezig met het managen van projecten en processen waar je afdeling bij betrokken is. Over 2021 gaat de accountant de verantwoording van het bestuur op getrouwheid toetsen. In dit kader zijn de werkzaamheden primair gericht op de voorbereiding van de uiteindelijke verantwoording. Draag je vanuit je expertise bij aan de ontwikkeling van het nieuwe team waar je werkt. Andere afdelingen, managers en stakeholders zijn enthousiast over de ontwikkelingen binnen het team en de organisatie.

Je genomen:

  • je ontwikkelt, implementeert en evalueert stage AO/IC beleid en controleplannen, beschrijft processen, richtlijnen, voorschriften en instructies en onderhoudt dit;
  • je zet AO/IC onderzoeken op en zorgt voor de uitvoering;
  • je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een effectief controle- en auditsysteem;
  • je ontwikkelt een professioneel regionaal, interregionaal en landelijk AO/IC netwerk;
  • je voert interne controles, controle en audits uit op basis van vastgestelde controleplannen;
  • je stelt periodieke rapportages over de controles en audits op, adviseert het management over procesverbeteringen en monitort de opvolging;
  • je geeft leiding aan/advies over projecten waarbij nieuw AO/IC beleid wordt gemaakt.

Wat breng je me?
Je bent een enthousiaste en overtuigende adviseur die zich thuis voelt in een politiek-bestuurlijke omgeving en lastige gesprekken die niet uit de weg gaan. Daarnaast ben je punctueel en houd je goed overzicht op de diverse projecten waar je betrokken bent. Ook ben je bekend met de uitvoering van de controle en audits van je processen en waar je moet verbeteren. Je gedijt goed in een nieuw team, waarbinnen je graag een voortrekkersrol op je neemt. 

Wat heb je verder in je rugzak?

  • 3-5 jaar ervaring in soortgelijke functie;
  • opleiding (wo) in de accountancy is een pre;
  • ervaring in proces- en projectmanagement analytisch inzicht.

Wie zijn wij?
Veiligheidsregio's zorgen voor een zo veilig mogelijk leef- en leefgebied van de inwoners van de gemeenten in Gooi en Vechtstreek en Flevoland. De beide brandweerorganisaties maken deel uit van de beide veiligheidsregio's en werken intensief samen. Om kwetsbaarheid te verminderen en de kwaliteit te verbeteren, hebben de beide veiligheidsregio's eind 2019 een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarbij de organisaties elkaar versterken en aanvullen op alle terreinen die het werkgebied van de Veiligheidsregio raakt. De komende jaren liggen er, mede door toenemende wet- en regelgeving, mooie en complexe werkzaamheden binnen de organisaties.

Wat bieden wij?
Wij bieden u een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op een op een uitgestrekt dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 5.169,00 bruto per maand (schaal 11, salarispeil van 1 oktober 2020), op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling bij aanstelling vindt plaats in de aanloopschaal 10A en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,45% van je brutosalaris in de vorm van een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit IKB kun je naar eigen inzicht inzetten voor een extra vrije tijd van geld. Verder weten we onder andere een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van 100% bij reizen per openbaar vervoer. Je bouwt pensioen op bij het ABP.

Woord van onze nieuwe collega?
Stuur dan je motivatiebrief en cv in via deze link. We werven tegelijkertijd in- en extern. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur. 

Wil je meer informatie over de inhoud?
Neem dan contact op met Adriaan Bootsma, Teamleider FPC, bereikbaar op telefoonnummer: 06 83490094

Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure?
Neem dan contact op met Ad van der Lugt, Adviseur Organisatieontwikkeling & HR, bereikbaar

op telefoonnummer 06 12081462Acquisitie n.v.t. deze vacature is niet op prijs gesteld.

 

Brandweer Gooi en Vechtstreek
Kamerlingh Onnesweg 148
1223 JN Hilversum
035-6885555

Delen