Vrijwilliger worden? Dat past echt bij jou!

Brandweer Gooi en Vechtstreek waakt over de veiligheid in de regio. Bestrijdt branden. Redt mensen in nood. En biedt hulp bij incidenten. Om dat te kunnen blijven doen, zoeken we nieuwe brandweervrijwilligers. Mensen zoals jij. Vrouwen en mannen die dit belangrijke werk willen doen naast hun dagelijkse studie of baan.

Ben je geïnteresseerd in het werk van de brandweervrijwilliger?
Je kunt je direct aanmelden via deze link. Wil je eerst weten of het wel echt iets voor jou is? Lees dan eerst de onderstaande vacature (onder de afbeelding) en check voor meer informatie deze pagina. Als je vragen hebt kun je contact opnemen met P&O of met de postcoördinator van de post bij jou in de buurt.

Momenteel zijn vooral onze posten in Muiderberg, Naarden, Muiden en Laren op zoek naar versterking, maar je reactie is ook welkom als je interesse hebt in een andere post. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers! Laat in je motivatie even weten voor welke post je solliciteert. Als je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, dan geven we direct persoonlijk antwoord op alle vragen die je nog hebt.

Wie ben jij?
Vrijwilligers bij de brandweer hebben verschillende achtergronden en oefenen verschillende beroepen uit, maar één ding hebben ze gemeen: het zijn mensen die zich lokaal willen inzetten voor anderen in hun omgeving en onder niet-alledaagse omstandigheden hulp willen en kunnen verlenen. Vrouwen en mannen die dit belangrijke werk willen doen naast hun dagelijkse baan. Om dat te kunnen doen, gelden enkele voorwaarden. Die zijn te vinden in de volledige vacaturetekst elders op de website. Als vrijwilliger op één van onze posten ben je onderdeel van een gedreven team dat gezamenlijk oefent en uitrukt en zo een grote maatschappelijke bijdrage levert. Je bent van onschatbare waarde!

Wat ga je doen?
Als vrijwillig brandweerman/-vrouw houd je je bezig met brandbestrijding en hulpverlening. Zoals bij de meeste mensen bekend is rukt de brandweer uit als er brand is, maar we doen veel meer! Voorbeelden zijn een ongeluk waarbij gevaarlijke stoffen vrijkomen, mensen die vastzitten in een lift, een auto die in het water ligt of mensen die bekneld zitten in hun auto na een ongeval. In alle gevallen bieden wij hulp, maar ook als er dieren in benarde situaties verzeild zijn geraakt komen wij helpen. Kortom, het brandweerwerk is erg veelzijdig. De brandweer is er voor alle vormen van hulpverlening, dag en nacht. Dit maakt jouw werk bij de brandweer afwisselend en spannend.

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?
Je hebt zeker geen alledaagse hobby als je vrijwilliger bij de brandweer bent. Er wordt heel wat van je gevraagd. Je moet kunnen werken onder moeilijke en onverwachte omstandigheden. Voor je werkzaamheden voor de brandweer - zoals uitrukken, opleidingen en oefeningen - ontvang je een vergoeding. Die vergoeding hangt af van je activiteiten en van je functie. Als vrijwilliger doe je het werk als brandweerman/-vrouw altijd naast je dagelijkse werk en gezinsleven. Dit moet dus goed te combineren zijn. Daarbij is afstemming met je gezin en werkgever erg belangrijk. Of je nu je droom wilt verwezenlijken, iets wilt betekenen voor de maatschappij of een uitdaging zoekt; je krijgt er veel voor terug. Want één ding is zeker: wie eenmaal kennismaakt met ons werk en de goede sfeer op de brandweerposten, raakt besmet met het brandweervirus. Dat betekent jarenlang een nieuwe passie erbij!

Solliciteren?
Dan nodigen wij je uit via deze link online te solliciteren.
Wil je eerst meer weten over de vrijwillige brandweer op één van onze posten en over wat er voor nodig is om als vrijwilliger aan de slag te kunnen? Kijk dan op onze website voor meer informatie of neem contact op met de postcoördinator van de post bij jou in de buurt.

Delen