Lintjesregen in Gooi en Vechtstreek

  • Hilversum
  • 08 januari 2020

​Begin dit jaar heeft een aantal collega’s uit onze brandweerregio een onderscheiding ontvangen. Ze werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Post Bussum: Martin Esman

Martin Esman maakt al sinds 1986 deel uit van de brandweerpost in zijn woonplaats Bussum. Zijn focus: het organiseren en voorbereiden van oefeningen en de jeugdbrandweer.

Martin Esman

Post Laren: Hans Schotsman

Hans trad 37 jaar geleden toe tot de vrijwillige brandweer en was brandwacht, chauffeur, bevelvoerder, officier van dienst en postcoördinator. Verleden jaar stopte hij als vrijwilliger. In 2001 kwam Hans in dienst bij de brandweer en hij werkt nu bij Risicobeheersing en Brandveilig Leven.

Hans Schotsman

Post Weesp: Alex de Jong, Johan van ’t Ende, Dirk Molema, Wilma Goudberg en Johan Helder

Alex de Jong vierde vorig jaar zijn 20-jarig brandweerjubileum. Sinds 1999 was hij in dienst bij de bedrijfsbrandweer van Solvay. In 2004 kwam hij opgeleid en wel in dienst bij bandweer Weesp. In 2005 kwam hij in vaste dienst en in hetzelfde jaar werd hij ook chauffeur op alle voertuigen.

Op 1 november 1995 kwam Johan Helder in dienst bij de brandweer. In de afgelopen jaren heeft hij alle diploma’s behaald die je binnen de brandweer kunt behalen. Op dit moment bekleed hij de functie van ploegchef voor ploeg 3.

Wilma Goudberg – van Mourik kwam op 20 juli 2011 volledig opgeleid vanuit de bedrijfsbrandweer van Solvay bij brandweer Weesp binnen. Zij heeft alle opleidingen doorlopen, van brandwacht tweede klas tot en met hoofdbrandwacht. Zij geeft ook voorlichting aan groep 4, vuurwerkvoorlichting aan de groepen 8, PPMO-keuringen of aannamekeuringen en daarnaast is zij wijkbrandweervrouw binnen Gooi en Vechtstreek.

Op 1 april 1997 kwam Johan van ’t Ende als aspirant brandwacht in tijdelijke dienst bij de brandweer in Weesp. In de 22 jaar dat Johan bij de brandweer zit, heeft hij vervolgens achter elkaar de diploma’s en certificaten tot brandwacht eerste klas, hoofdbrandwacht en veiligheidsfunctionaris behaald.

Dirk Molema werd op 1 januari 1993 benoemd tot aspirant brandwacht en daarna kwam hij in vaste dienst. In de afgelopen jaren heeft hij verschillende brandweeropleidingen voltooid. Dirk is nu senior manschap en chauffeur en ook wijkbrandweerman van Weesp.

Onderscheidingen post Weesp

Delen