Jaarwisseling wederom rustig verlopen voor Brandweer Gooi en Vechtstreek

  • Gooi en Vechtstreek
  • 02 januari 2020

De jaarwisseling is voor de brandweer wederom rustig verlopen in Gooi en Vechtstreek. Tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 06.00 uur zijn er 49 meldingen bij de meldkamer van de brandweer binnengekomen. Dat is een lichte stijging ten opzichte van het aantal meldingen tijdens de vorige jaarwisseling. De teller bleef toen op 39 stil staan.

De brandweer rukte uit in Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Naarden, Nederhorst den Berg en Weesp. Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbrandjes, brandende containers en afvalverbranding. Aan het begin van oudejaarsavond heeft de brandweer in Naarden de kajuit van een brandend motorboortje moeten blussen en de brandweer in Weesp is uitgerukt voor een woningbrand die achteraf een brandende afvalbak op een balkon van een appartement bleek te zijn. In onze regio rukte de brandweer in Hilversum en in Weesp één keer uit voor een autobrand. Met deze twee autobranden bleef het rustiger dan vorig jaar toen de brandweer vier autobranden moest blussen. In de aanloop naar de jaarwisseling was er ook sprake van autobranden. Tussen 28 en 31 december werd de brandweer hiervoor drie keer gealarmeerd.

Het bleek voor Post Weesp wel een drukke nacht te zijn. Zij hebben gedurende de nieuwjaarsnacht interregionale bijstand moeten verlenen aan Amsterdam. Daar werd de kazerne van Amsterdam-Osdorp bijgestaan die zelf hun handen vol hadden aan een grote brand in het Westelijk Havengebied. Onze Weespse brandweerlieden zijn de hele nacht in de weer geweest om daar de vele autobranden te blussen, zo laten zij weten via social media. Gedurende de periode dat Weesp in Amsterdam hielp, werd de kazerne in Weesp herbezet door de extra brandweerwagen uit Nederhorst Den Berg, zodat de veiligheid in Weesp ook gegarandeerd kon worden

Ik ben blij dat de jaarwisseling een mooi feest is geweest dat rustig is verlopen in Gooi en Vechtstreek en dat we ook nog eens onze collega’s in Amsterdam hebben kunnen helpen. Ik wens namens de brandweer iedereen een prachtig, gezond en vooral veilig 2020!

  • John van der Zwan, Commandant Brandweer Gooi en Vechtstreek John van der Zwan, Commandant Brandweer Gooi en Vechtstreek
  • 01 januari 2020 01 januari 2020

Delen