Jaarwisseling rustig verlopen voor Brandweer Gooi en Vechtstreek

  • Hilversum
  • 01 januari 2021

De jaarwisseling is voor de brandweer in Gooi en Vechtstreek rustig verlopen. Tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 08.00 uur zijn er 44 meldingen bij de meldkamer van de brandweer binnengekomen. Dat is een daling ten opzichte van het aantal meldingen tijdens de vorige jaarwisseling.

Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbrandjes en brandende containers. Er zijn geen meldingen geweest van autobranden tijdens de nieuwjaarsnacht.

In Huizen ontstond brand in een peuterspeelzaal. De brandweer had het vuur snel onder controle maar het pand liep wel veel schade op door de brand.

In de aanloop naar de jaarwisseling kon anoniem vuurwerk worden ingeleverd bij één van de vier scheidingsstations binnen de veiligheidsregio Gooi & Vechtstreek. Wie op deze dagen illegaal vuurwerk inleverde kreeg geen boete. In totaal is er 62 kilo zwaar vuurwerk ingeleverd.

John van der Zwan, Commandant Brandweer Gooi en Vechtstreek: “Ik ben blij dat de jaarwisseling rustig is verlopen. Ik wens namens de brandweer iedereen een prachtig, gezond en vooral veilig 2021!”

Delen