Brandweer Gooi en Vechtstreek rukt ruim honderd keer uit tijdens storm Ciara

  • Laren
  • 10 februari 2020

De storm Ciara, die gisteren over Nederland raasde, heeft voor veel overlast gezorgd in Gooi en Vechtstreek, maar er hebben zich geen ernstige calamiteiten voor gedaan.
Omgewaaide bomen, afgewaaide dakpannen en gevelplaten, wateroverlast en rondvliegend bouwmateriaal, daar bestond de overgrote meerderheid van meldingen uit. De brandweer heeft de indruk dat inwoners van Gooi en Vechtstreek zelf voorzorgsmaatregelen hadden genomen door spullen op te bergen of vast te zetten. De brandweervrijwilligers en beroeps waren in alle posten de hele dag en avond massaal in touw met de stormmeldingen. Ook vandaag zal de brandweer nog her en der bezig zijn met het afhandelen van de gevolgen van de storm.

In Laren viel een boom door het geluidsscherm van de A1 waardoor de weg enige tijd geblokkeerd was. Op verschillende plaatsen zoals in Laren aan de aan de Stationsweg, in Bussum op de kop van de Nassaulaan, in Hilversum aan de Seinstraat en Blaricum aan de Ambachtsweg raakten geveldelen los, waarbij de brandweer assistentie verleende om de veiligheid te garanderen. In Weesp werd een schuurtje omgeblazen. Brandweer en omwonenden zorgden ervoor dat de resten veilig werden gesteld.

Zover bekend is niemand gewond geraakt ten gevolge van de storm.

 

Delen