Post Laren (NH)

Brandweerpost Laren (Noord-Holland) is onderdeel van Brandweer Gooi en Vechtstreek en draagt zorg voor het beperken en bestrijden van gevaar voor de inwoners van Laren. Onze vrijwilligers rukken uit bij brand, verkeersongevallen en bij mensen of dieren in nood. De brandweer staat paraat!

Regelmatig heeft onze post behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Om de uitruk van de post te kunnen garanderen is beschikbaarheid van de vrijwilligers cruciaal. Wij zoeken dan ook vooral mensen die overdag beschikbaar én in de gemeente aanwezig zijn. Maar die het ook geen bezwaar vinden om doordeweeks ’s nachts en in het weekend onverwachts te worden weggeroepen voor een alarmering.

Voor het bestrijden van incidenten werkt Post Laren met een zogenaamd ‘vrij instroommodel’. Dat houdt in dat je als vrijwilliger via een pager wordt gealarmeerd om vervolgens vanaf je verblijfplaats op te komen naar de kazerne. Daarna wordt gezamenlijk uitgerukt naar het incident.

Wij oefenen elke vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur om onze kennis en kunde op peil te houden. We sluiten deze avond op informele en gezellige wijze af.

Post Laren (NH)
Groene Gerritsweg 2
1251 JL Laren NH
035-6885555
Postcoördinator: Hugo Nederveen

Werken in onze regio

Heb jij het in je om brandweerman of brandweervrouw te worden? Wil je meer weten over werken in onze regio? Of wil jij je direct aanmelden als vrijwilliger?

Waar moet je aan voldoen?

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt minimaal MBO-2 werk- en denkniveau
  • Jij zet je graag in voor een ander
  • Je bent gezond en je hebt een goede conditie
  • Je staat stevig in je schoenen
  • Je bent praktisch ingesteld
  • Je werkt in je woonplaats of in een andere plaats in onze regio

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen