Post Huizen

Brandweerpost Huizen is onderdeel van Brandweer Gooi en Vechtstreek en draagt zorg voor het beperken en bestrijden van gevaar voor de inwoners van Huizen. Onze vrijwilligers rukken uit bij brand, verkeersongevallen en bij mensen of dieren in nood. De brandweer staat paraat!

Regelmatig heeft onze post behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Om de uitruk van de post te kunnen garanderen is beschikbaarheid van de vrijwilligers cruciaal. Wij zoeken dan ook vooral mensen die overdag beschikbaar én in de gemeente aanwezig zijn. Maar die het ook geen bezwaar vinden om doordeweeks ’s nachts en in het weekend onverwachts te worden weggeroepen voor een alarmering.

Voor het bestrijden van incidenten werkt Post Huizen met een zogenaamd ‘piket systeem’. Dat houdt in dat je als vrijwilliger een bepaalde periode piketdienst hebt en bij een incident naar de kazerne wordt opgeroepen. Daarna wordt gezamenlijk uitgerukt naar het incident.

Wij oefenen elke vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur om onze kennis en kunde op peil te houden. We sluiten deze avond op informele en gezellige wijze af.

Post Huizen heeft ook een nevenpost: Huizen-Bovenmaat. Deze nevenpost valt organisatorisch onder Post Huizen.

Post Huizen
Eemlandweg 30
1271 KS Huizen
035-6885555
Postcoördinator: de heer F. Kos

Werken in onze regio

Heb jij het in je om brandweerman of brandweervrouw te worden? Wil je meer weten over werken in onze regio? Of wil jij je direct aanmelden als vrijwilliger?

Word vrijwilliger

Meld je nu aan!

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen