Sirenetest

Op de eerste maandag van de maand wordt om 12.00 uur precies de sirene getest. Dit doen we om te controleren of het systeem goed functioneert. Het signaal duurt 1 minuut en 26 seconden. De sirene wordt niet getest op nationale feestdagen, Dodenherdenking en religieuze feestdagen.

De sirenetest niet gehoord?
Is de sirene bij jou in de buurt niet afgegaan, dan hoort wij dit graag. Je kunt dit doorgeven door een e-mail te sturen naar Brandweer Gooi en Vechtstreek via info@brandweergooivecht.nl. Vermeld hierbij de locatie waar je om 12.00 uur was en hoe we jou eventueel kunnen bereiken.

Tip van de brandweer: test jouw rookmelder
De brandweer en Brandwondenstichtring roepen alle mensen op tijdens de maandelijkse test van de sirenes zelf ook hun rookmelder(s) te testen. Zo weet je zeker dat ze het doen wanneer je ze nodig hebt. Want als je slaapt, slaapt jouw neus ook. Je ruikt geen rook, maar het alarm van de rookmelder hoor je wel.
Uit onderzoek blijkt dat in 70% van de woningen een rookmelder is geplaatst, maar dat slechts 45% van die rookmelders ook echt werkt.

De resultaten van het onderzoek en de adviezen lees je hier.

Delen