Jeugdbrandweer Huizen

De Jeugdbrandweer Huizen is in 1974 opgericht als kweekvijver voor vrijwilligers voor de brandweerpost Huizen. Het streven van de Jeugdbrandweer Huizen is om zoveel mogelijk jongeren te interesseren voor het brandweervak. 

Oefenen

De Jeugdbrandweer Huizen oefent op dinsdagavond van oktober tot juni. Tijdens deze oefenavonden word je als jeugdlid de beginselen van het brandweervak bijgebracht door het doen van oefeningen. Deze oefeningen worden uitgezet en begeleid door ervaren jeugdleiders die soms zelf ook uit de jeugdbrandweer afkomstig zijn.

Wedstrijden

Door de Jeugdbrandweer Huizen wordt deelgenomen aan jeugdbrandweerwedstrijden. Deze wedstrijden worden gehouden in maart, april en mei. Als het team tijdens deze wedstrijden bij de eerste twee eindigt, kan het rechtstreeks deelnemen aan de halve finale in juni. Bij een derde of vierde plaats neemt het team deel aan de kwartfinale om je als team alsnog te kwalificeren voor de halve finales. De beste vijf teams strijden in september en oktober om het landskampioenschap.

In de afgelopen 40 jaar heeft Jeugdbrandweer Huizen zeer goede resultaten behaald bij de landelijke wedstrijden. We werden maar liefst vijf keer landskampioen. Dat gebeurde voor het laatst in 1999. Wel weten de jeugdige spuitgasten bijna alle jaren door te dringen tot de landelijke finale.

Lid worden

Om bij de Jeugdbrandweer Huizen te komen moet je ten minste 13 jaar oud- en in de Veiligheidsregio Gooi & Vechtstreek woonachtig zijn. Voorafgaand aan je aanstelling tot jeugdbrandweerlid moet je een medische keuring ondergaan. Voor een goede opleiding kan de groep jeugdleden echter niet te groot zijn. Daarom is het maximaal aantal jeugdleden per seizoen vastgesteld op 10. Omdat er bij de jeugdbrandweer jongeren zitten tussen de leeftijd van 13 tot 18 jaar, worden per seizoen gemiddeld twee nieuwe jeugdleden aangesteld.

Helaas moet je als je 18 jaar bent afscheid nemen als jeugdlid maar als je als afzwaaiende jeugdlid op dat moment aan de selectiecriteria voldoet, kun je je aanmelden als vrijwilliger bij Post Huizen.

Interesse

Als je interesse voor de jeugdbrandweer is gewekt, kun je altijd een afspraak maken om de sfeer te komen proeven tijdens een oefenavond van de jeugdbrandweer. Tijdens dit bezoek krijg je te horen wat de jeugdbrandweer precies inhoudt en hoe je je eventueel kunt aanmelden als jeugdlid. Voor het maken van een afspraak kun je bellen met de brandweerkazerne, telefoon 035-6885555.

LOGO-JBNL-650x650.jpg
Jeugdbrandweer Huizen gehuldigd4.jpg

De jeugd heeft de toekomst

Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud? Dan kun je bij de Jeugdbrandweer. Je krijgt les in bijna alles wat met de brandweer te maken heeft en je kunt meedoen aan wedstrijden. Op dit moment zijn er 150 jeugdbrandweerkorpsen in Nederland.

Wat wil jij later worden? Brandweerman of brandweervrouw? Werken bij de brandweer is supergaaf, maar ook wel spannend.

De jeugdbrandweer Huizen in beeld

Delen