Westerheide.jpg

Brandweer
Gooi en Vechtstreek

Contact

Brandweer Gooi en Vechtstreek
Kamerlingh Onnesweg 148
1223 JN Hilversum /
Postbus 57
1200 AB Hilversum
T: 035 688 5555
E: info@brandweergooivecht.nl

Voor de media
Woordvoering bij incidenten 
T: 06 156 35033
Woordvoering corporate
T: 06 215 61653

Natuur en natuurbrand(risico)

Van een klein vuurtje tot een allesverwoestende brand

Een brandje in het bos, op de hei of in de duinen kan al snel uit de hand lopen. Natuurbranden zijn grillig en moeilijk te bestrijden. Vuur kan zich razendsnel verspreiden via kruinen van bomen en kan heel onverwachts op de grond opduiken.

Bijna alle natuurbranden ontstaan ​​door menselijk gedrag. Eén nonchalant weggegooide sigarettenpeuk of stuk glas kan al de Oorzaak zijn van een brand die een enorm natuurgebied verwoest. Het is dan ook belangrijk dat je weet wat wel en niet kan en wat je kan doen om brand in de natuur te voorkomen wij helpen je daar graag bij met met de tips die op de pagina Natuur(brand) en Natuurbrandrisico vindt.

BEL ALARMNUMMER 112 BEL ALARMNUMMER 112

Acuut gevaar

Is er acuut gevaar of een levensbedreigende situatie? Bel dan direct het alarmnummer 112.

Voorbeelden van acuut gevaar:

  • Brand
  • Aanrijdingen
  • Instortingsgevaar
  • Vreemde lucht
  • Hartstilstand
  • Beroerte

Bij twijfel altijd 112 bellen!

Koolmonoxidemelder.jpg

Wie zijn wij?

Brandweer Gooi en Vechtreek is op 1 januari 2009 ontstaan uit de brandweerkorpsen in de regio Gooi en Vechtstreek en maakt onderdeel uit van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. In onze regio wordt samengewerkt door zeven gemeenten (Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren), de brandweer, de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen (GHOR), de politie en het Openbaar Ministerie.

Bij Brandweer Gooi en Vechtstreek werken ruim vijfhonderd mensen, zowel vrijwilliger en als beroeps. Het korps omvat dertien brandweerposten.

Werken in onze regio

Heb jij het in je om brandweerman of brandweervrouw te worden? Wil je meer weten over werken in onze regio? Of wil jij je direct aanmelden als vrijwilliger?

Social Media Gooi en Vechtstreek