Vacature Teamleider crisisorganisatie & beheer

Veiligheidsregio Gelderland-Zuid is dé partner op het gebied van ambulance-, brandweerzorg en crisisbeheersing, met oog voor sociale veiligheid. Onze ambitie is het op uitstekende wijze leveren van diensten aan iedereen die woont, werkt en verblijft in Gelderland-Zuid en daarmee in belangrijke mate bijdragen aan een veilige leefomgeving. Wij worden gekenmerkt als verbinders van veiligheid en staan midden in de samenleving. Onze kernwaarden zijn: oplossingsgericht, vertrouwen, verbinden.

De sector Crisisbeheersing is in 2019 gevormd uit de onderdelen Veiligheidsbureau, GHOR en Communicatie. In de nieuwe structuur wordt een verdeling in twee teams beoogd: team Strategie & Advies en team Crisisorganisatie & Beheer. Binnen de sector wordt enthousiast gewerkt aan ontwikkeling en vernieuwing van het taakveld en de verandering die daarvoor nodig is. 

De sector Crisisbeheersing zoekt een verbindende

Teamleider crisisorganisatie & beheer

HR21: Tactisch Leidinggevende III

36 uur per week

Als teamleider werk je rechtstreeks onder de manager crisisbeheersing. Je geeft leiding aan een nieuw te vormen team dat zich bezighoudt met het vitaal houden en verbeteren van de crisisorganisatie in Gelderland-Zuid. Aan deze crisisorganisatie hebben zich circa 250 personen verbonden, werkzaam bij bijvoorbeeld een gemeente of de brandweer, die oproepbaar zijn tijdens een groot incident in onze regio. In het team Crisisorganisatie & Beheer werken onder andere experts op het gebied van bevolkingszorg, GHOR en crisiscommunicatie in nauwe samenwerking met de liaisons van onder andere de brandweer, politie, defensie en het waterschap.

Ben jij een energieke, natuurlijke leider? Heb je een scherpe visie op de toekomst van de crisisorganisatie of ben je in staat deze snel te ontwikkelen? Heb jij het in je dit team te inspireren en ondersteunen in de veranderingen die nodig zijn? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

 • Je geeft leiding aan het team Crisisorganisatie & Beheer (ongeveer 12 medewerkers) en bent ook budgethouder. Je draagt samen met het team zorg voor:
  • de doorontwikkeling van de crisisorganisatie (multidisciplinair, GHOR, Crisiscommunicatie en Bevolkingszorg) middels overleg en coördinatie
  • het beheer op planvorming en operationele informatievoorziening
  • het proces leiding en coördinatie en het proces informatiemanagement
  • het beheer van de verschillende crisispools
  • het kwaliteitsmanagement (leren en verbeteren.
  • (multidisciplinair) opleiden, trainen en oefenen van functionarissen en crisisteams uit de operationele hoofdstructuur.
 • Je stemt af met de meldkamer en andere interne en externe partners over processen en samenwerking in de koude en warme fase, gerelateerd aan de crisisorganisatie.
 • Je geeft het management gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van primaire en ondersteunende processen, procedures en beleid.
 • Verder ben je eindverantwoordelijk voor het functioneren van de crisisfunctionarissen binnen de crisisorganisatie.

Wat breng je mee?

 • Je hebt hbo- werk- en denkniveau en aantoonbare leidinggevende ervaring in een vergelijkbare functie en context.
 • Je bent mensgericht, positief, oplossingsgericht, doortastend en je beschikt over bestuurlijke en organisatiesensitiviteit.
 • Mensen kenmerken jou als verbinder, flexibel, innoverend, overtuigend en stressbestendig.

Wat bieden we jou?

Een salaris tot maximaal € 5.067,-  bij een aanstelling van 36 uur volgens schaal 11 van de Salaristabel gemeenteambtenaren.
De rechtspositie is gebaseerd op de Arbeidsvoorwaardenregeling-VRGZ.
Je krijgt een tijdelijke aanstelling van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Wat bieden we jou?

Bijzonderheden

De eerste gespreksronde vindt plaats op woensdagmiddag 1 april 2020.
Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
Je bent bereid een rol of taak in de crisisorganisatie te vervullen.
Bij aanstelling vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren.

Nieuwsgierig?

Neem gerust contact op met Femke van Bennekom, manager crisisbeheersing, 06 571 148 86

Geïnteresseerd?

We ontvangen je motivatie en cv graag uiterlijk zondag 22 maart 2020

Mail je reactie naar

Veiligheidsregio Gelderland-Zuid pzsollicitatie@vrgz.nl
Vermeld in de onderwerpregel VR 08-20 en je naam

Nijmegen-centrum
Professor Bellefroidstraat 11
6525 AG Nijmegen
088-4575200

Delen