Specialist risico's en veiligheid B

Brandweer Gelderland-Zuid levert uitstekende brandweerzorg aan iedereen die woont, werkt en verblijft in ons gebied.

Daarmee dragen we in belangrijke mate bij aan een veilige leefomgeving. Wij tonen eigenaarschap, zijn resultaatgericht en staan midden in de samenleving.

Heb je affiniteit met brandveiligheid?
Ben je net afgestudeerd en wil je graag groeien?
Kom dan werken bij het team omgevingsveiligheid
als

Specialist risico’s & veiligheid B
(HR 21: medewerker beleidsuitvoering II)
36 uur per week

Wat ga je doen?

De vacature is opgezet als groeifunctie waarin je je in twee jaar tijd het vak van specialist risico’s & veiligheid eigen gaat maken. Aanvankelijk adviseer je op de brandveiligheid bij kleine (A) en middelgrote (B) evenementen en je ondersteunt bij de advisering op grote (C) evenementen. Verder ben je inzetbaar voor projecten.

In circa twee jaar word je opgeleid en ingewerkt tot volwaardig specialist Risico’s en Veiligheid, waarbij je  adviseert binnen het brede kader van het Instrument Ruimtelijke Veiligheid (IRV):  http://www.vrgz.nl/voor-partners/ruimtelijke-veiligheid

Hiertoe geef je adviezen op ruimtelijke visies (locatievraagstukken) en op bestemmingsplannen (inrichtingsvraagstukken) Afhankelijk van de diepgang van het advies besteed je aandacht aan gezondheid, externe veiligheid, hoogwater, evenementen, bereikbaarheid hulpdiensten, verkeer, natuurbrand, sociale veiligheid en bluswatervoorzieningen. Verder neem je deel aan multi-thema projecten en je draagt bij aan de ontwikkeling van vakinhoudelijk beleid binnen het thema.

Wat breng je mee?

Je beschikt minimaal over een HBO-diploma bijvoorbeeld Integrale veiligheidskunde of een technische opleiding in bouwkunde of in het brede veiligheidskader. Je hebt een diploma Medewerker brandpreventie en/of Specialist risico’s en veiligheid, of wilt deze behalen. Ervaring met evenementen is een pre, evenals ervaring met de programma’s FirstWatch en Decos/Join. Je bent in het bezit van een rijbewijs B en flexibel inzetbaar in de hele regio.

Het lukt jou om jouw expertise in verbinding te brengen met interne en externe mensen en partijen met als doel het leveren van uitstekende dienstverlening. Je bent analytisch en oplossingsgericht. Je schriftelijke en communicatieve vaardigheden zijn uitstekend. Je bent flexibel en werkt zowel graag in teamverband als zelfstandig. Je handelt vanuit onze drie kernwaarden ‘Vertrouwen, probleemoplossend en eigenaarschap‘.

Wat bieden we jou?

In eerste instantie word je aangesteld in aanloopschaal 8 max.  € 3.376, waarna doorgroei mogelijk is naar  functionele schaal  9 max. €3.805,- bij een aanstelling van 36 uur, volgens de Salaristabel gemeenteambtenaren.

De rechtspositie is gebaseerd op de Arbeidsvoorwaardenregeling-VRGZ.

Bijzonderheden

De standplaats wordt in onderling overleg bepaald op basis van je woonplaats en de standplaatsen van de collega’s in het team omgevingsveiligheid.

Je bent bereid om een rol of  taak in de crisisorganisatie te vervullen.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Bij aanstelling vragen we je een Verklaring omtrent gedrag aan te leveren.

Nieuwsgierig?

Neem gerust contact op met Melvin Wind, Teamleider Omgevingsveiligheid via 088 – 457 58 05

Geïnteresseerd?

We ontvangen je motivatie en cv graag uiterlijk 31 december 2018

Mail je reactie naar

Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, pzsollicitatie@vrgz.nl

Vermeld in de onderwerpregel VR 48-18 en je naam

 

Brandweer Gelderland-Zuid maakt deel uit van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Hierin werken de hulpdiensten van brandweer en ambulancezorg en zestien gemeenten samen om grootschalige incidenten, rampen en crises te voorkomen, te bestrijden en te beperken. Naast deze hulpdiensten bestaat de Veiligheidsregio uit de gemeenschappelijke meldkamer, de geneeskundige hulpverleningsorganisatie en het veiligheidsbureau. Daarmee telt de organisatie ongeveer 1300 medewerkers waarvan zo’n 700 vrijwilligers van de brandweer.

 

Wij gebruiken cookies