Open dag Culemborg

De brandweer, politie, gemeentewerken en ambulance houden op zaterdag 13 oktober op het Veerweg gebied aan de Lek in Culemborg van 9.00 uur tot 15.00 uur een open dag.

De verschillende diensten pakken op 13 oktober groots uit met een enerverend programma voor alle leeftijden. Met gepaste trots presenteren ze hun materieel op het terrein. Ook is de politie uit verschillende landen rondom Nederland benaderd om een bijdrage te leveren aan de open dag. Daarnaast kunt u tijdens deze dag getuige zijn van een aantal spectaculaire demonstraties zowel op het water als op jet land. Zo geeft de politie een demonstratie met politiehonden en demonstreert de Culemborgse reddingsbrigade samen met een paar duikers een reddingsoperatie in de Lek. Maar er is meer.

In een grote tent is een looproute aangegeven en staan rookmachines opgesteld. In deze tent kunnen mensen beleven hoe erg het kan roken bij een brand in huis. Verder is er een markt waar u informatie kunt krijgen over verschillende aspecten van veiligheid en hulp. Voor de kinderen, die de aanwezigheid van de politie, brandweer, ambulance en gemeentewerken sowieso al hartstikke spannend vinden, hebben we toch nog een aantal speciale attracties in petto. Zo is er onder meer een springkussen en kunnen kinderen tegen een kleine vergoeding op een politiemotor zitten. Trotse ouders kunnen hun kinderen dan zittend op de motor op de foto vereeuwigen. De totale opbrengst hiervan is bestemd voor Villa Pardoes.

Aan de open dag werken ook andere Culemborgse verenigingen mee zoals de kynologenclub, (water)scouting en de Lekzoomruiters. Daarnaast zijn de Kustwacht, Rijkswaterstaat, de Koninklijke Marechaussee en het Korps Mariniers benaderd om deel te nemen. Al met al belooft het een zeer spectaculaire dag te worden.

Lees meer.

Open dag Culemborg
Veerweggebied aan de Lek
Culemborg

Delen