Open dag bij brandweerpost Neerijnen-Oost (Varik)

  • Varik
  • 25 april 2018

De Brandweer van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft via een Europese aanbesteding 11 nieuwe tankautospuiten (TS) gekocht. Eén van deze 11 brandweerwagens wordt op 5 mei 2018 tijdens de open middag van 13.00 tot 17.00 uur gepresenteerd in de kazerne van Neerijnen-Oost (Varik). De andere nieuwe tankautospuiten worden de komende maanden in gebruik genomen door de posten in Millingen aan de Rijn, Ubbergen, Beneden-Leeuwen, Opheusden, Kesteren, Ochten, Beusichem, Lienden, Buren en Dodewaard.

Voertuig met meer mogelijkheden
Een tankautospuit wordt door de brandweer ingezet als basisvoertuig. Dit voertuig is ingericht om te kunnen handelen bij brand en bij kleine of middelgrote ongevallen. In een TS wordt 2000 liter water vervoerd om direct met een inzet te kunnen starten. De nieuwe tankautospuit heeft als nieuwe features een dompelpompapplicatie, een voorbouwlier en voorzieningen voor schoonwerken. De voertuigen zijn in Oostenrijk gemaakt door de firma Rosenbauer en geïmporteerd door DRV.

Brandweervrijwilligers kijken uit naar nieuwe wagen
De brandweervrijwilligers van post Neerijnen-Oost kijken al maanden uit naar ‘hun’ nieuwe wagen. Groepschef Henk van Versendaal over hun nieuwe aanwinst: “Op dit moment worden alle chauffeurs en manschappen opgeleid om het nieuwe voertuig en alle nieuwe materialen eigen te maken. Onze huidige tankautospuit is van bouwjaar 2002 maar is na een aantal dienstjaren in Waardenburg pas in 2008 bij ons in dienst gekomen. Daarom is het extra bijzonder om nu een compleet nieuw voertuig met allemaal nieuwe materialen te hebben. Tevens hebben alle middelen die wij nodig hebben voor onze specialistische taak oppervlaktewaterredding een mooie vaste plaats gekregen.”

Uitnodiging open middag
Journalisten, fotografen en alle andere belangstellenden  zijn van harte welkom om bij de presentatie van de nieuwe tankautospuit tijdens de open middag aanwezig te zijn. Deze zal zijn op zaterdag 5 mei 2018 van 13.00 tot 17.00 uur in de kazerne Neerijnen-Oost: Achterstraat 1d, 4064 EH Varik.

Delen