Vacatures in Gelderland-Zuid

  • Gelderland-Zuid
  • 18 juli 2017

De brandweer in Gelderland-Zuid is bijna continu op zoek naar nieuwe collega's: brandweervrijwilligers die zich willen inzetten om hun woon- en/of werkomgeving veiliger te maken.
Als je vrijwilliger wordt bij een van onze korpsen, dan bieden we je de mogelijkheid om, naast je eventuele eigen baan, een professionele, afwisselende en uitdagende carrière bij de Brandweer Gelderland-Zuid op te bouwen.
 Een organisatie die 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar klaarstaat om onze burgers te helpen. Met als doel om in geval van een incident of calamiteit waarvoor we gealarmeerd worden zo snel mogelijk naar de locatie te gaan, hulp te verlenen en de schade zoveel mogelijk te beperken.

Deelnemende kazernes

We zoeken in ieder geval nieuwe collega's voor de kazernes in Malden, Neerijnen-Oost (Varik), Lingewaal-Zuid (Herwijnen), Millingen aan den Rijn, Maasbommel, Kerkdriel, Beneden-Leeuwen, ZaltbommelBuren en Maurik. Maar ook in de andere posten is meestal behoefte aan uitbreiding van het team.

Werkzaamheden

Onze brandweermannen en -vrouwen zijn continu in de weer om gevaren te voorkomen, te beperken of te bestrijden. Hierbij komen we niet alleen bij brand in actie maar bijvoorbeeld ook bij ernstige verkeersongevallen, stormschade, een auto te water of een incident met gevaarlijke stoffen. Door de intensieve samenwerking met brandweercollega’s creëer je een hechte band met elkaar. Het geeft voldoening dat je met jouw optreden menselijk leed kan helpen beperken en soms letterlijk levens kan redden. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en draagt bij aan een veiligere samenleving.

Het woord 'vrijwilliger' wil overigens niet zeggen dat het vrijblijvend is: als je een oproep krijgt rekenen we op je! Daarnaast heb je wekelijkse oefenavonden en ben je verplicht de vakopleiding Manschap A te volgen. Een vergoeding voor de uren die je oefent of uitrukt, hoort er ook bij.

Competenties en functie-eisen

  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je hebt een goede gezondheid en conditie.
  • Je kunt goed samenwerken.
  • Je hebt een opleiding gevolgd op minimaal VMBO-niveau.
  • Je neemt initiatief en handelt doelbewust.
  • Je bent bij voorkeur in het bezit van rijbewijs B.
  • Je kunt de brandweerkazerne binnen enkele minuten bereiken van je woon- en of werkadres.
  • Je neemt 1 maal per week deel aan de oefenavond.

Ons aanbod

Als je als brandweervrijwilliger aan de slag gaat, ga je eerst de opleiding Manschap A volgen. Dit duurt circa 2 jaar en wordt in de avonduren gegeven. De opleiding wordt door de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid betaald. Tijdens je opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld en draai je al snel met het team mee.

Meer informatie

Meer informatie over de functie van brandweervrijwilliger kun je krijgen bij de groepschefs van de verschillende posten. Kijk op de vacaturepagina, bij de verschillende kazernes of neem contact op met operationeledienst@vrgz.nl. Aan dit mailadres kun je ook je sollicitatie richten.

 

 

Delen