Start publiekscampagnecampagne NL-Alert

  • Gelderland-Zuid
  • 12 juni 2017

NL-Alert is het alarmmiddel voor op de mobiele telefoon. Als er een noodsituatie bij u in de buurt is, ontvangt u van de overheid een NL-Alert op uw mobiel. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Bijvoorbeeld dat u bij een brand ramen en deuren moet sluiten of dat u bij een terroristische aanslag uit het gebied moet blijven.

Op maandag 3 juli rond 12:00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Als u het controlebericht ontvangt, is uw mobiel goed ingesteld voor NL-Alert.

NL-Alert is standaard ingesteld op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Het kan dus zijn dat uw mobiele telefoon nog niet is ingesteld. Ga bij twijfel naar nl-alert.nl, stel uw mobiel in en help ook anderen met instellen.

Meer informatie over NL-Alert leest u op www.nl-alert.nl.

Een ander communicatiemiddel dat de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid inzet bij grote incidenten, is het Twitteraccount @CrisisGLZ. Volgen kan via https://twitter.com/CrisisGLZ

Delen